Szexszektára csapott le a DIICOT Marosvásárhelyen

Egy szekta több tagjára csapott le a szervezett bűnözés elleni ügyosztály (DIICOT) marosvásárhelyi területi osztálya szerdán és csütörtökön. Eusebiu Sebastian Apostolache, Sinoai Ildikó, Pápai Márta, Birtalan Villő és Gothárd Veronika vádlottakat 24 órára őrizetbe vették szervezett bűnözői csoport létrehozása és működtetése, emberkereskedelem és kiskorúakkal folytatott emberkereskedelem vádjával.

A DIICOT közleménye szerint Eusebiu Sebastian Apostolache egy szektát hozott létre Marosvásárhelyen még 2008 előtt, A Kör néven. A szektavezető a többi vádlottal közösen több fiatal lányt – többnyire egyetemistát – szervezett be, visszaélve sebezhetőségükkel. A lányoknak Apostolachet „spirituális vezetőként” mutatták be, lakását pedig „szent háznak” nevezték. A lányokat indoktrinálták, folyamatosan eltávolították őket szüleiktől és barátaiktól, és zárt közösségekbe helyezték őket a „szent házakban”, ahol rossz körülmények közt éltek, és szinte minden kapcsolatot megtiltottak nekik a szektán kívüli egyénekkel.

A vádlottak szexuálisan és anyagilag is kihasználták az áldozatokat: minden bevételüket vagy a szüleiktől kapott pénzt be kellett szolgáltatniuk, azzal az ürüggyel, hogy ellátásukra kell, annak ellenére, hogy csak naponta egyszer kaptak enni, túrós makarónit, illetve éjszaka, a szexuális aktus után kaptak dzsemes kenyeret.

Hírdetés

Birtalan Villő vádlottat kiskorú áldozatként, 11-12 évesen szervezték be, Apostolache pedig rendszeresen szexuális kapcsolatot létesített vele. A lány függőségi viszonyba került a szektavezetővel, és később ő is részt vett az áldozatok beszervezésében.

A házkutatások során a DIICOT informatikai eszközöket és adattárolókat, a szertartások során használt köveket és szexuális segédeszközöket, a szektatagok levágott hajának és körmeinek gyűjtésére szolgáló zacskókat foglalt le, illetve egy asztalt is, amelyen Apostolache betűket helyezett el, majd egy pohár mozgatásával „közvetítette” CEHOV 1 üzeneteit. (A DIICOT közleménye nem tér ki arra, hogy mi/ki CEHOV 1).

A Maros megyei törvényszék csütörtökön elrendelte Apostolache 30 napos előzetes letartóztatását, Pápai Márta és Sinoai Ildikó 30 napos házi őrizetbe helyezését, illetve 60 napos bírósági felügyeletet rendelt el Birtalan Villő esetében. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »