Szexpózban sakkoznak vb-logón, az egyik Polgár-lány is cserét sürget

„Helyénvaló ezzel reklámozni a gyerekek számára?” – írta a Twitteren Polgár Zsuzsanna a 2018-as sakkvilágbajnokság négy napja bemutatott logójának posztolásakor. A keddi bejegyzést szerdán egy Facebook-poszt követte, elég rápillantai annak képre, s már látjuk is, miért a felháborodás: 

Polgár Judit és Zsófia – szintén sportág jeles képviselői – sakkvilágbajnok nővére azt követeli, tegyék meg, ami helyénvaló, vagyis selejtezzék le ezt a logót. Olyat szeretne látni, amelyre a teljes sakkvilág büszke lehet.

 

Hírdetés

A 48 éves Polgár Zsuzsán kívül is sokan felháborodtak. „Nem, ez nem vicc” – írta például David Smerdon, ausztrál nagymester. A britek világbajnoki döntős kiválósága, Nigel Short fogalmazott a legélesebben: „A szervezők talán azt sugallják, hogy adnak a sakkvilágnak egy jó dugást.”

Eközben azonban a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) marketingjéért felelős World Chess büszkén posztolja a Facebook-oldalán a felháborodásokat összegző cikkeket, mintha csak egy médiahekkről lenne szó. A Maxim magazinnak például cinikusan ezt írták: „Tudtuk, hogy egy napon majd a sakk is betör az oldalaitokra.”

A brit Telegraph szerint a World Chess állítja, a moszkvai Shuka Design által készített grafika „ellentmondásos és trendi, csakúgy, mint a rendező város”. (A vb novemberben Londonban lesz.)

A szervezők szempontjából úgy tűnik, minden rendben van, a szóviviőjük szerint egy éven át dolgoztak művészekkel és dizájnerekkel, hogy a tökéletes munkát elérjék. Többek között poszterek és bögrék is készülnek a Kámaszútrába illő megjelenítésekkel. Egészségükre…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »