Szex helyett megkéselte a prostituáltat

Szex helyett megkéselte a prostituáltat

Szex helyett megkéselte a prostituáltat

Elrendelte a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint késsel támadott rá egy nőre Budapest VIII. kerületében.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint egy 22 éves férfi pénteken, este – telefonon egyeztetést követően – megjelent a sértettnél, egy VIII. kerületi lakásban, azzal az indokkal, hogy szexuális szolgáltatást kíván igénybe venni.

A férfi röviddel az érkezése után kést rántott és többször megszúrta a nőt, aki emiatt súlyos sérüléseket szenvedett, és csak úgy tudott elmenekülni a további bántalmazás elől, hogy kifutott a lakásból.

A feltételezett támadót még aznap éjjel a váci rendőrök elfogták, majd átadták fővárosi kollégáiknak.

A férfit a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói súlyos testi sértés bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyét.

A nyomozási bíró a letartóztatást – a bűnismétlés veszélye alapján – egy hónapra elrendelte. A bíróság a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani.

A végzés nem végleges, mert ellene az ügyészség fellebbezéssel élt a szökés-elrejtőzés veszélyének a megállapítása iránt, a gyanúsított és védője pedig a letartóztatás indokoltságát támadva jelentett be fellebbezést.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »