Szex-botrány Dubajban: meztelen ukrán lányok a balkonon

Szex-botrány Dubajban: meztelen ukrán lányok a balkonon

Dubajban 11 ukrán nőt vettek őrizetbe egy videó forgatása miatt. A lányok meztelenül álltak a város egyik felhőkarcolójának erkélyén.

Dubajt már régóta a Perzsa-öböl szexturisztikai fővárosának hívják. 

Ezt a városképet erősen befolyásolta a globalizáció – a hatóságok aktívan fejleszteni kezdték a szolgáltatási szektorokat a turisták bevonzása érdekében, és engedélyt adtak az alkohol fogyasztására szállodákban, bárokban és éjszakai klubokban is.

Április 3-án a dubaji rendőrség 40 embert vett őrizetbe egy olyan videó leforgatása miatt, amelyben meztelen lányok állnak a város egyik felhőkarcolójának erkélyén. 

A fogvatartottak között 11 ukrán nő volt.

A videóban és a fotókon több mint tíz lány meztelenül pózol a kamera előtt.

A The National helyi újság arról számolt be, hogy a fotózás része lehetett egy amerikai pornóoldal izraeli leányvállalatának hirdetési kampányának. A Daily Mail szerint a videót először egy izraeli pornóoldal tette közzé.

A Twitteren megjelent felvételek felháborították a helyieket. Ugyanazon a napon a rendőrök őrizetbe vették a modelleket. 

Hírdetés

Híradások eleinte arról számoltak be, hogy az őrizetbe vett lányok között Oroszország, Fehéroroszország, Ukrajna és Moldova állampolgárai voltak. 

De eddig csak 11 ukrán nőt vettek őrizetbe.

Később az Orosz Föderáció képviselői kifejtették, hogy csak 12 lányt vettek őrizetbe az erkélyen, nem 40-et, miközben közöttük nem volt orosz állampolgár. Azonban a fogvatartottak között van egy orosz állampolgár.

A Daily Mail brit kiadása anyagában megnevezett néhány ukrán nőt. Az újság szerint az erkélyről készült fotón egy 19 éves lány, Jana is látható, akit a combján lévő tetoválás alapján lehet felismerni.

Az őrizetbe vett lányokat hat hónap börtön és fejenként ötezer dirham (kb. 1390 dollár) pénzbüntetés várja,

a  szervezőt pedig másfél évig terjedő börtönbüntetésre és 50 ezer dirham (kb. 14 ezer dollár) pénzbírság kifizetésére ítélhetik.

Az emirátus hatóságai ugyanakkor megkegyelmezhetnek az őrizetbe vett lányoknak a muszlim szent ramadán hónap beköszöntével kapcsolatban.

A dubaji ukrán konzulátus a helyi rendvédelmi szervekkel együttműködve biztosítja az ukrán nők jogainak tiszteletben tartását, é

s tisztázza az eset összes körülményét – írja a Korrespondent.net.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »