Szétvert oktatás: Sok iskolában igazgató nélkül indul a tanév

Szétvert oktatás: Sok iskolában igazgató nélkül indul a tanév

Több iskolában is kinevezett intézményvezető nélkül indul a tanév szeptemberben, a Belügyminisztérium ugyanis a nyári szünet elején indoklás nélkül utasította vissza olyan igazgatók pályázatát, akiket a tantestületek, a szülők és a diákok is támogattak – írja a Népszava.

Jellemzően olyan intézményekről van szó, ahol az utóbbi években többször volt valamilyen tiltakozás. Például sztrájk vagy polgári engedettlenségi akció.

Kezdődik a tanév, de még ki sem írták az új iskolaigazgatói pályázatot

A lap megkereste az iskolákat fenntartó tankerületi központokat. A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium esetében azt a tájékoztatást kapták, hogy az új pályázat kiírása még nem történt meg. Arra tehát képesek voltak, hogy leváltsák az előző igazgatót, de új pályázatot nem írtak még ki. A Kölcsey igazgatói feladatait a következő pályázat kiírásáig átmenetileg az iskola egyik igazgatóhelyettese fogja ellátni.

Több más gimnáziumban is hasonló a helyzet

Hírdetés

A Kelet-pesti Tankerülethez tartozó Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban, a Kontyfa Utcai Általános Iskolában, valamint a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban is hasonló helyzet alakult ki.

A tankerületi központok közlése szerint új igazgatói pályázatot évente két alkalommal, tavasszal és ősszel lehet benyújtani, így az új pályázatok kiírására hamarosan sor kerülhet.

(Címlapkép: A Magyar falu program keretében felújított tanterem a fejlesztések átadásának napján a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, Halmajon 2023. október 27-én. MTI/Vajda János)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »