Szétszakadt Magyarország

From: [email protected] [mailto:[email protected]] On Behalf Of Bokor Levente
Sent: Tuesday, February 25, 2020 2:41 PM
To: Juhos Laszlo; Filozófiai Társalgó
Subject: Re: [Fil.Társ.] Szétszakadt Magyarország

Kedves Juhos László! (másik „Laci”)

Ma elmentem erre a rendezvényre:

Uránia Nemzeti Filmszinház

Vetítés a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából

Huth Gergely: Szétszakadt Magyarország | dokumentumfilm vetítés, a filmet pódiumbeszélgetés követi. – A részvétel ingyenes.

02.25-én, kedden, 10:00

Kb. 25-35-en lehettünk az Uránia dísztermében. A Huth Gergely rendezte „dokumentumfilm” alatta van a középszerűségnek is.
Utána „pódiumbeszélgetés” zajlott déli 12-ig. Tapogatták az igazságot, de nem véletlen, hogy az összes „kincstári támogatott”
annyira fiatal, hogy ismereteivel nem fenyegeti a „rendszert”.

Mivel érdekel a „magyar őstörténet” megnéztem a Nemzeti Múzeum kiállítását a magyarság észak-kaukázusi jelenlétéről.
Ugyanaz a csalódás ért, amilyen egy hasonló „avar”-kiállítás esetén. Az „átkosban” sokkal különbeket láttunk e témakörben,
és olvastunk is. – Semmi új, csak fölélik a rabolt zsákmányt. A mostani kiállítás egyik főszereplője Lezsák Sándor lánya mint régész.
A Filozófia Vitakörben – Detre Csaba idején – sokkal többet tudtunk meg a témakörben, sőt a 18. századi magyar utazóktól is, akik útleirását
a Kőrösi Csoma Társaság adta ki.
Mindenre van pénz, ha az az oligarchiákat erősíti. A „magyar nemzet” csak eszköz.

Hírdetés

(Ui: Detre Kamillával és Lezsák Sándorral azonos gimnáziumba jártunk, csak időbeli eltolódással.)

Üdv.
bl

2020.02.24. 5:57 keltezéssel, Juhos Laszlo írta:

Huth Gergely, a Duna – Kör elnökségi tagja a HÍRTV „Szabadfogás” c. műsorvezetője átment a Duna másik oldalára.

Horn kormány miniszternek reál zöldek javaslatot készítettek, a vízlépcső ügyében északi szomszédunkkal való megegyezés tárgyában.

Pál László miniszter előterjesztésére az összeállítás a Horn kormány asztalára került, 1994. szeptember hóban.

A megegyezés lehetőségét Fodor Gábor környezetvédelmi akadályozta meg.

Fodor Gábor mondta a kormány ülésén: „Nem lehet megegyezni. mert a vízlépcső ellenes tüntetéséken én vittem a zászlót.”

Horn Gyula miniszterelnök: „Lezárom a vitát. Koalíciós kormányzás elején vagyunk, nem akarok koalíciós vitát.”

1998. február 28-án A Duna – kör által szervezett tüntetésen SZDSZ és FIDESZ politikusok a József nádor térről vonultak a Kossuth Lajos térre és együtt üvöltötték: „Vesszen Horn!”

Horn a Duna ügyében meg akart egyezni a szlovákokkal. Horn: Ezeket nem hogy a Duna közelébe, hanem egy lavór víz közelébe nem szabad engedni.” A vízlépcső ügyében a FIDESZ 1989-ben népszavazás követelt. A FIDESZ követelte: Állítsák le az építkezést! Írják ki a népszavazást! A FIDESZ javasolta: Döntsön a nép! Az első Orbán kormány: „Az Új Évezred Küszöbén „ c. program, gazdasági növekedés politikájával foglalkozó fejezetében az áll, hogy „ a bős – nagymaros – i erőműrendszer meg nem épült magyarországi részének az ügyét elsősorban gazdasági kérdésként kezeli.” A 2010-es választásokat követően a FIDESZ környezetvédelmi, gazdasági, pénzügyi természetvédelmi, hajózási, politikai – stratégiai stb. okoknál fogva sem a Dunán, sem a Tiszán semmilyen vízlépcső megépítését elfogadni nem tudja. Szél Bernadett: „Vízlépcső nélkül nincs paksi bővítés!” Az Antall kormány programjában a Duna hajózhatóságáról a következő áll: „ A Duna-menti népek közötti szoros együttműködés szükségét a magyar politika nagyjai a történelem során ismételten felvetették. Széchenyi István mondta: „A Duna legyen kapu idegen országok felé!” „Nem építünk vízlépcsőt!” állami vagyont kisajátítók szolgálatában állt, szocializmus abban fog eltérni a kapitalizmustól, a kapitalizmusban nem épül vízlépcső.

Juhos László, elnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »