”Szerveződik az új világhatalom”

Vlagyimir Putyin és Donald Trump színrelépése óta jól látható, hogy a nyugati világ elitje két csoportra szakadt. A Bilderberg köré szerveződő elitben inkább a hagyományos banki vezetők és politikusok vesznek részt, míg a techmogulok egy teljesen új társaságot szerveztek. Sőt, úgy tűnik, hogy ma már ez utóbbiak az erősebbek. Hatalmas pénzekkel támogatják a zöldmozgalmakat és pártokat; feltehetően ebből jut valamicske összeg a magyarországi mozgalmaknak is.

A Google technológiai óriáscég 20 millió dolláros költséggel nyári tábort szervez Szicíliában. A résztvevők között van Barack Obama volt amerikai elnök és Harry herceg, a brit királyi család tagja, de Olaszországba utazott Hollywood A-listás celebjeinek nagy része is. Eddig 114 magánrepülőgép érkezett, de vasárnapig újabb 40 luxusgépet várnak. Ezek a repülőgépek a Los Angeles és Palermo közti mintegy 10 ezer kilométeres úton átlagosan 100 ezer kilogramm szén-dioxidot bocsátanak ki. Ez azért fontos, mert a Google-tábor témája nem más, mint a klímaváltozás. Ám a haladó luxuszöldek nemcsak magánrepülőgépekkel, hanem luxusjachtokkal is jönnek: ezek közül eddig a legdrágább a 400 millió dolláros Rising Sun. Ezen a hajón érkezett Katy Perry énekesnő.

A VILÁGELIT ÚJ JELSZAVA: KLÍMAVÁLTOZÁS!

Ahogy a tábor szervezői elmondták: A Google-tábor célja egy olyan hely, ahol befolyásos emberek találkoznak, hogy megvitassák, hogyan lehetne jobbá tenni a világot.

A tervek szerint a luxusvendégek vitáznak majd az online adatvédelemről, a politikáról, az emberi jogokról és a pusztító klímaváltozásról. Ennek fényében rendkívül nevetségessé teszi a világ krémjének nagy nekibuzdulását, hogy az eseménynek 114 magánrepülőgépre van szüksége. A résztvevők személyesen Szergej Brin és Larry Page, a Google alapítói és tulajdonosai vendégei a szicíliai Verdura üdülőhelyen. Az utazási költségeket és a többi kiadást a Google fizeti. (A szobák állítólag 903 dollártól kezdődnek a fényűző nyaralóhelyen.) Már megérkezett Katy Perry énekes, és vőlegénye, Orlando Bloom. De olyan személyek is feltűntek, mint Harry Styles, Bradley Cooper, Nick Jonas, Priyanka Chopra vagy Gayle King. Ám a celebek mellett az üzleti élet kiválóságai is megérkeztek: többek közt a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg, a tervező Diane von Furstenberg és Barry Diller. Ők egy állítólag 200 millió dolláros, Eos nevű jachtjukkal kötöttek ki. A Dreamworks alapítója, David Geffen pedig az új jachtjával, a 400 millió dolláros Rising Sunnal érkezett, Katy Perryvel a fedélzetén.

A Forbes ennél több jachtot számolt meg Verdura kikötőjében: a német gyógyász Udo J. Vetter vitorlása, az Aquarius is feltűnt. Továbbá Graeme Hart jachtja, az Ulysses, az Infinity és az Intrepid is ott ringatóznak. Csak találgatni lehet, hogy ezekkel kik érkeztek.

Hírdetés

A RÉGI VILÁGELIT MÁR A KANYARBAN SINCS
Évtizedekig a Bilderberg-csoport évenkénti tanácskozásai számítottak a világ pénzügyi elitjének legrangosabb nyilvános összejöveteleinek. Ennek alkalmával valamekkora betekintést engedtek a köreikbe. Ide olykor-olykor egy-egy magyar politikust is meghívtak. Megjelent Bokros Lajos és Surányi György, míg Bajnai Gordon 2014-ben tartott előadást a Bilderberg zárt körű ülésén. Tavalyi vezető témájuk a populizmus terjedése volt. De bírálták Oroszországot és Donald Trump amerikai elnököt is. Általában azért keveset lehet tudni a konferenciákon elhangzottakról. A találkozók a Chatham House szabálya alá tartoznak, mely szerint a résztvevők használhatják az ott megszerzett információkat, de nem fedhetik fel a felszólaló személyét és a kapcsolódásukat, ahogy más résztvevőkét sem. Ezen kívül nem készül sem jegyzőkönyv, sem jelentés az elhangzottakról, és ez is titokzatossá teszi az eseményt. A találkozók szervezői azzal védik a titkolózást, hogy az ilyen “nem hivatalos” találkozók alkalmával a vezetők szabadabban beszélhetnek egymással, ha nem köti őket a cégük konvenciója.

A MAGYAR BALLIBEK ANNYIRA JELENTÉKTELENEK, HOGY MEG SEM HÍVTÁK ŐKET
Vlagyimir Putyin és Donald Trump színrelépése óta jól látható, hogy a nyugati világ elitje két csoportra szakadt. A Bilderberg köré szerveződő elitben inkább a hagyományos banki vezetők és politikusok vesznek részt, míg a techmogulok egy teljesen új társaságot szerveztek. Sőt, úgy tűnik, hogy ma már ez utóbbiak az erősebbek. Ide tartoznak a világ jelenleg leggazdagabb emberei, mint például Bill Gates, a Microsoft tulajdonosa, vagy Jeff Bezos, az Amazon főrészvényese. Az ő jelszavuk a klímaváltozás vagy az éghajlatváltozás elleni hangos küzdelem. Hatalmas pénzekkel támogatják a zöldmozgalmakat és pártokat; feltehetően ebből jut valamicske összeg a magyarországi mozgalmaknak is.

Bogár László közgazdász egyszer ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy aki ellenőrzi az emissziókibocsátást, azaz a károsanyag-kibocsátást, az ellenőrzi a világ energiapiacát is.

Például az olajpiacot. Vagyis ráteszi a kezét a világgazdaságra. Ebből látszik, hogy ezek a gondtalan milliárdosok milyen veszélyes játékot űznek. És az se véletlen, hogy Donald Trump amerikai elnök hivatalba lépésekor az első cselekedete szinte az volt, hogy kilépett a párizsi klímaegyezményből. Világossá tette, hogy ő nem támogatja az új elit törekvéseit és nem akar egy “világkormányt”, amelyet zöldpolitikában érdekelt csoportok irányítanának. A magyar liberális elit ma már szintén ezekhez a klímamegszállottakhoz dörzsölődik. Csak szegények olyan jelentéktelenek, hogy nem hívják meg őket Szicíliába.

Még sokat kell pedálozniuk, hogy eljussanak oda, mint Bokros Lajos vagy Surányi György a Bilderberg-csoportban. De oda csak akkor juthatnak, ha megszerzik a hatalmat Magyarországon, és az ország kifosztásával tetemes profitot juttatnak a kenyéradó gazdáiknak.

pestu srácok.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »