Szervezetten mészárolják le a kábítószer-használókat

Szervezetten mészárolják le a kábítószer-használókat

Szervezetten mészárolják le a hatóságok a kábítószer-használókat a Fülöp-szigeteken az elnök utasítására az Amnesty International szerint. A hadsereg, a rendőrség és a kormány által felbérelt bűnözők is részesei a gyilkosságoknak.

Mindennapos látvány a Fülöp-szigetek fővárosában az úton heverő holttestek, mióta az elnök, Rodrigo Duterte véres leszámolásba kezdett a kábítószer-használók ellen. A mészárlásnak több ezer áldozata van, mivel a rendőrök és bűnözők is pénzjutalmat kaptak minden egyes megölt droghasználóért vagy dílerért.

Hírdetés

„Gyermekei voltak, arról álmodott, hogy jó oktatásban és ellátásban részesüljenek, hogy jobb életük legyen, ő ugyanis nem tudta elvégezni az iskolát. De ez az értelmetlen gyilkosság mindennek véget vetett” – mondta a megölt férfi édesanyja.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet jelentése szerint a gyilkosságok szisztematikusak, szervezettek és előre eltervezettek Duterte elnök drogháborújában. „A drogháború nem ért véget, csak mást bízott meg vele az elnök. Súlyos probléma, hogy sok gyilkosságot ismeretlenek követnek el. Ez a folyamat elindult, és folytatódni fog. Csak a kormány képes megállítani, mindent meg kellene tenniük ennek érdekében” – mondta Wilnor Papa, az Amnesty International projektkoordinátora.

Február elejétől a rendőrség helyett már a hadsereg felelős a kábítószeresek elleni hadjáratért. A legutóbbi rendőrségi adatok szerint az elmúlt 7 hónap alatt 7700 embert öltek meg a Fülöp-szigeteken.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »