Szerkesztőségi eredményváró 📊

Szerkesztőségi eredményváró 📊

00:10
Olaszországban nyert a Liga, de a negyedik helyre befért a Forza Italia Berlusconival, és külön érdekesség, hogy Fratelli d’Italia nevű hazafias szövetség is mandátumhoz jutott.

23:55
Hivatalosak a felvidéki végeredmények, tényleg nem lesz magyar felvidéki képviselő az EP-ben.

23:10
Megérkeztek a választások első dögkeselyűi; Szél Bernadett és Hadházy Ákos bejelentette, hogy a meglepő eredményt elért Momentumot fogják erősíteni ezentúl…

23:00
Megjöttek a friss adatok, 99%-os feldolgozottságnál az állapot ugyanaz, amit két órája is tudni vélt a Magyar Nemzet.

22:58
Jávor Benedek szerint súlyos vereség az eredmény, és állás után fog nézni, mivel esély sem maradt rá, hogy folytathassa a brüsszeli munkát.

22:50
Feszülten várják a pártok, hogy a kiszivárgott adatsorokban mennyire lehet bízni.
Na jó, ez nem igaz, a DK és a Momentum már ünnepel, az LMP vezetősége – ahogy megírtuk – már lemondott, a Jobbiknál pedig már eredményváró sem lesz.

22:10
Szanyi kapitány aggódik az MSZP helyéért, de hogy vajon kié lesz az az egyetlen mandátum, az jövőhétvégén a választmány fogja eldönteni.

21:50

Hírdetés

Lemondott az LMP teljes elnöksége

21:40

Folyamatosan frissítjük a választási adatokat, a lenti táblázatban lehet megtekintenni 98% feldolgozottság mellett 52%-al vezet a Fidesz, második a DK 16%-al, harmadik a Momentum 9%-al. 6%-on a Jobbik és az MSZP. Nem jut be az LMP, a Mi Hazánk, az MKKP és a Munkáspárt.

21:20

21:00

Lemondásra készül az LMP vezetése, nem meglepő módon, a közvéleménykutatók hónapok óta biztosak benne, hogy a zöldpárt nem jut mandátumhoz Brüsszelben. Eközben szivárognak a választási adatok, a feldolgozottság már 90%-os, ezen nem hivatalos adatok szerint a Fidesz 55%-on áll (14 mandátum), a második a DK(4 mandátum), és harmadik meglepetésre a Momentum lehet, de harmadik helyért zajló versenyben MSZP-P és a Jobbik is egy százalékon belül van.

20:40

Megérkezett az első franciaországi exit-poll alapú becslés, ezek szerint Le Pen Nemzeti Tömörülése (23.2%), megelőzi Macron elnök pártját (21.9%). Ez alapján az előbbi formáció 22, mint az utóbbi 20 képviselőt küldhet az EP-be

20:20 Ahogy arról ma beszámoltunk a felvidéki adatok már szinte véglegesek – bár nem hivatalosak, így onnét sem az MKP, sem a Híd színeiben nem lesz magyar képviselet az EP-ben. De, az erdélyi exit pollok alapján úgy tűnik, hogy az RMDSZ átlépte az 5%-os határt, így lesz közvetlen erdélyi képviselet. Aggasztóak voltak a napközben számok, mivel a székely megyék a román országos átlag alatt teljesítettek.

20:10

20:00
Egy órája bezártak a magyarországi szavazókörök, de az EU szabályok miatt, még a következő 3 órában nem ismerhetjük meg az eredményeket, mivel ekkor zár az utolsó olasz szavazókör.

Addig is megpróbáljuk magunkat, és a kedves olvasóinkat elfoglalni, megosztani a szerkesztőségi várakozásaunkat, információkat összegyűjtve megosztani.


Forrás:nemzeti.net