Szerhij Rebrov: ez egy másik szint

Szerhij Rebrov: ez egy másik szint

A Ferencváros vezetőedzője szerint csapata megérdemelte az egy pontot a Dinamo Kijev ellen 2-2-es döntetlennel zárult labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, mert a második félidőre kijavította a hibáit.

Magyar csapat 25 év után szerzett újra pontot a legrangosabb európai kupában azzal, hogy kétgólos hátrányból egyenlítve játszott 2-2-es döntetlent szerdán az ukrán Dinamo Kijevvel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában. Ez a mostani kiírásban 900 ezer eurót ér. Ezelőtt, 1995. november 22-én a Ferencváros a svájci Grasshoppers együttesével játszott 3-3-as döntetlent.

Szerhij Rebrov együttese, amely múlt kedden 5-1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, jövő szerdán az olasz bajnok Juventust fogadja, azt a találkozót már a Puskás Arénában rendezik.

„Elégedettek lehetünk olyan szempontból, hogy az első félidőt elveszítettük, agresszívabban és fegyelmezettebben kellett volna játszanunk, de a másodikban sikerült kijavítanunk a hibákat. Tokmac gólja nagy lökést adott, összességében rászolgáltunk az egy pontra” – mondta az ukrán szakember, aki szerint nehézséget okozott, hogy a játékosok többségének még nincs BL-tapasztalata. Olyan ellenfelekkel játszhat most a Fradi, akik a legmagasabb szinten vannak, és a Dinamo Kijev is bebizonyította, hogy milyen jól tud játszani.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa szerint egy félidő előnyt adtak a riválisnak.

„Az első félidő nem úgy alakult, ahogy előzetesen elterveztük. El kell ismerni, az elején gyengén játszottunk, nem volt bennünk agresszivitás a labdaszerzéshez, ha megszereztük, nem tudtunk áttörni az ellenfélen. A szünet után több dolog másként működött, nyomás alatt tudtuk tartani a kijevieket, alakítottunk ki lehetőségeket.” Hozzátette, az első gól nagy lökést adott, teljesen nyílt lett a mérkőzés. „Sajnálom, hogy egy félidőnyi előnyt adtunk, hiszen a második játékrész megmutatta, ez egy ki-ki párharc és akár nyerhettünk is volna. Le a kalappal mindenki előtt, nagy szívvel és odaadással futballoztunk.”

A válogatott hálóőr arról is beszélt, nagyon nagy dolognak tartja, hogy már a második meccsen megszerezték az első pontjukat. Úgy vélte, ez, valamint a Barcelonában mutatott teljesítményük a találkozó elején és a végén, olyan önbizalmat adhat, hogy akár további pontokat tudnak szerezni.

Hírdetés

A mérkőzés után az első magyar gólt szerző Tokmac Nguen úgy értékelt, hogy nehéz mérkőzésen vannak túl. Meglepte, hogy a Dinamo Kijevben milyen erős játékosok vannak, akik jól is futballoztak. Próbáltak letámadni, de mindig kihozták a labdát – a középpályásoknak nehéz dolga volt. A végén emberelőnybe kerültek, ilyenkor, mint minden csapat, nagy hajrába kezdte, de ezzel együtt a végeredményt igazságosnak tartja.

Franck Boli első Bajnokok Ligája-gólját szerezte, és mint közvetlenül a mérkőzés után az M4 Sport csatornán elmondta, most még nem tudja élvezni ezt, de később egész biztosan fogja. Szerinte mindenki előrelépett, harcolt ezen a mérkőzésen és hozzátett a csapat pontszerzéséhez.

Mircea Lucescu, a Dinamo Kijev vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, furcsa mérkőzés volt, hiszen az első félidőben csapata uralta a találkozót és a második játékrészben is fölényben futballozott az első hazai gólig. Ettől a Ferencváros bátrabb lett, ráadásul a kiállítás a hajrában nagyon megzavarta a Dinamót, és rosszabb lett a játéka.

Hozzátette, a Ferencváros jó csapat, amely rengeteget fejlődött, Szerhij Rebrov európai csapatot alkotott, jó pénzért jó futballistákat igazolhatott és jó munkát végzett velük, ugyanakkor véleménye szerint ezt az összecsapást a Dinamónak kellett volna megnyernie.

Oleksznadr Karavajev, a kijeviek labdarúgója szerint nem volt problémájuk sem fizikailag, sem mentálisan. Abban hibáztak, mondta a sajtótájékoztatón, hogy nem zárták le az összecsapást, ez pedig lehetőséget adott a Ferencvárosnak az egyenlítésre.

Carlos de Pena a mérkőzés után az M4 Sportnak azt mondta, az első félidőben kontrollálni tudták a meccset, két gólt lőttek, de a másodikban a Ferencváros nagy lökést kapott a szurkolóktól és aztán a semmiből betalált, ami után már a magyar csapat irányított, ők pedig szenvedtek. Két pontot buktak, nem döntetlent terveztek. Tanulniuk kell ebből a meccsből.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »