Szerelem a határon: egymásra talált a menekült és a határőr

Noora Arkavazi a családjával és több ezer társával próbált átjutni a macedón-szerb határon egy esős márciusi napon, mikor összetalálkozott Bobi Dodevskival – számolt be egy iraki menekült és egy macedón határőr nem mindennapi történetről a bbc.com.

A hat nyelven beszélő Noora Németországba tartott családjával, de a határnál magas láz gyötörte, többször össze is esett, ekkor sietett a segítségére a macedón határőr, aki riasztotta a Vöröskeresztet a nő érdekében.

A 20 esztendős menekült ezután egyre több és többször akart beszélgetni a férfival, aki saját bevallása szerint valami különlegeset fedezett fel Noora szemében, ami arra sarkallta, hogy még a határon feleségül kérje.

Hírdetés

Erre lassan lehetősége is nyílt, mivel a nő felépülése után a határon dolgozó Vöröskeresztnél kezdett segédkezni, így egyre több időt tölthettek együtt. Bobi például elvitte Noorát és édesanyját vásárolni, játszott a menekült gyerekekkel, sokkal kedvesebb volt, mint kollégái.

Egy áprilisi napon meg is történt a lánykérés egy étteremben: Noora először azt hitte, a férfi csak viccel, de miután tizedjére is megismételte a kérdést, igent mondott Bobinak.

A kurd muszlim nő és az ortodox macedón férfi Kumanovóban keltek egybe, ott is élnek Bobi három gyerekét nevelve, ráadásul az újdonsült feleség szerettei is eljutottak Németországba.

De nem ez a történet csattanója: rövidesen hat fősre gyarapodik a család, Noora már a negyedik hónapban van.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »