Szerdán 12,99 lejért árult üzemanyagot egy töltőállomás

Szerdán 12,99 lejért árult üzemanyagot egy töltőállomás

A fogyasztóvédelem ellenőrzéseket tart csütörtökön Bihar megye valamennyi benzinkútjánál, miután szerdán egyes töltőállomások hirtelen 11 lejre, vagy akár 12,99 lejre emelték az üzemanyagok árát – nyilatkozta az AGERPRES-nek a Bihar megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője.

Giani Bura emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök utasítására ellenőrzéseket tart csütörtökön az adóhatóság, a csalásellenes hivatal és a Versenytanács is. Tájékoztatása szerint a vizsgálódások eredményeiről a központi hatóságok számolnak majd be.

Nagyváradon hosszú sorok alakultak ki szerdán a benzinkutaknál, miután az autósok körében elterjedt a hír, hogy 10 lej fölé emelkedik az üzemanyagok ára. Egy belényesi MOL-partner töltőállomás 11 lejért árulta a benzint és a gázolajat. Tulajdonosa azzal érvelt, hogy maga is drágán szerezte be a magyarországi olajvállalattól az üzemanyagot. A közösségi oldalakon szerda este terjedt egy fotó, amely szerint egy tenkei benzinkút 12,99 lejre emelta az árait.

Hírdetés

A Versenytanács üzemanyagár-figyelő alkalmazásának adatai szerint a Bihar megyei MOL-kutaknál csütörtökön tíz órakor drágábban lehetett tankolni, mint az előző napon, a literenkénti árkülönbség esetenként az 1 lejt is elérte.

Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy az Adóhatóság, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Versenytanács ellenőrzéseket kezdett a Romániában tevékenykedő olajtársaságoknál, és a törvényszegők „drasztikus” szankciókra számíthatnak.

Az energiaügyi miniszter szerda este több Facebook-bejegyzésben nyugalomra intette az autósokat, arra hivatkozva, hogy elegendő az üzemanyag-készlet, nincs ok drágulásra. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »