Szerdáig várják az adóbevallásokat

Szerdáig várják az adóbevallásokat

A kizárólag szlovákiai bevételekkel rendelkezőknek e héten lejár a végső határidő: legkésőbb szerdáig be kell nyújtaniuk a jövedelemadó-bevallásukat. Az adóhivatalok telefonos ügyfélszolgálata ma és holnap a szokásosnál hosszabb ideig fogadja a segítségre szorulók hívásait.

Az adózóknak a jövedelemadó-bevallásukat idén is március 31-éig kellett elküldeniük az adóhivatalnak, akik azonban valamilyen okból nem tudták betartani a március végi határidőt, és csak belföldi bevételeik voltak, azok 3 hónap haladékot intézhettek. Akik külföldi bevételekkel is el akartak számolni, azok a határidőt 6 hónappal, szeptember 30-áig halaszthatták el.

Hírdetés

„A kizárólag belföldi bevételekkel rendelkezőknek így már nem egész 48 órájuk maradt az adóbevallás benyújtására. A hónap végéig, vagyis június 30-áig nagyjából 280 ezer olyan adóbevallást várunk, amelyet már nem lehet későbbre halasztani. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az adóbevallás benyújtásával párhuzamosan az abban kiszámított adót is e hónap végéig kell befizetni” – nyilatkozta lapunknak Martina Rybanská, a központi adó- és vámhivatal szóvivője. Akik most nyújtják be a bevallásukat, és év közben az adóelőlegeken keresztül nagyobb összeget fizettek be a kelleténél, azok legkésőbb augusztus 9-éig jutnak hozzá a visszajáróhoz. Akik mostanra halasztották az adóbevallást, azoknak az adófelajánlással kapcsolatos határidőt is kitolták. Aki az adója 2%-ával szeretne támogatni valamilyen civil szervezetet, annak ezt az adóbevallás megfelelő részének a kitöltésével kell megtennie. Ki kell számolni az adó 2%-át, és meg kell adni a megajándékozandó szervezet adatait. A támogatásért pályázók listája és az összes szükséges információ megtalálható a www.rozhodni.sk honlapon.

„Akiknek az utolsó pillanatban még szakmai segítségre lenne szükségük, azoknak a hívásait ma és holnap hosszabbított nyitvatartásban várja a telefonos ügyfélközpontunk. Ma reggel nyolctól este hétig, holnap reggel nyolctól éjfélig nyújtunk telefonos adótanácsadást. Mivel a bevallások nagyobb részét már online juttatják el hozzánk, az adóhivatalok nyitvatartásán nem változtatunk, az utolsó nap, június 30-án így reggel nyolctól délután ötig fogadjuk az ügyfeleket” – mondta el Rybanská, emlékeztetve arra is, hogy az adóbevallás részleteiről az adóhivatal honlapján (www.financnasprava.sk) tájékoztatnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »