“Szerbia! Oroszország! Nem kell az EU!” – botrányos közjáték a szerb parlamentben (videóval)

‘Nincs szükségünk az EU-ra!’ Mogherini EU ellenes kórussal találta szembe magát a szerbiai parlamentben© Ruptly

A szerb ellenezéki képviselők kórusa alatt volt kénytelen megtartani beszédét az EU külügyi vezetője, Federica Mogherini. A tiltakozók a biztos asszony beszédének teljes terjedelme alatt EU ellenes szlogeneket énekeltek az Országgyűlésben pénteken.

Mogherini meglehetősen hűvös fogadtatással szembesült a belgrádi parlamentben elmondott beszéde alatt. Az ellenzéki képviselők azt énekelték: “Szerbia! Oroszország! Nem kell az EU!” 

A kórus túlságosan is sok volt ahhoz, hogy Mogherini szó nélkül hagyja: “Ha arra számítottak, hogy belefáradok, akkor elszámították magukat.”

“Úgy tudom, hogy egy hosszú választási kampány zajlik, talán szükségük lesz majd a hangjukra, hogy beszélhessenek a polgárokkal,” tanácsolta – advised a képviselőknek.

A jobboldali Dveri párt tagjai csendben maradtak a beszéd alatt, de plakátokat tartottak fel, amelyeken ez volt olvasható: “Szerbia nem bízik Brüsszelben.”

READ MORE: ‘We will not close doors’: EU foreign affairs chief says aging Europe needs migration ’ – ’Nem fogjuk bezárni az ajtót’: Az EU külügyi vezetője azt mondja, ’az öregedő Európának szüksége van a bevándorlókra’.

Hírdetés

A hat ellenzéki pártnak 86 képviselője van a 250 fős Országgyűlésben.

Mogherini azt mondta a képviselőknek, hogy nézete szerint Szerbia hivatalos jelölt az EU tagságra, mint híd a kelet és nyugat között.

A külügyi biztos szerint az Európai Unió soha nem lesz teljes Szerbia csatlakozása nélkül.

READ MORE: ‘Polarized & divided’ US may become destabilizing factor for world – EU foreign policy chief’Ellentétek & megosztottság’ Az USA veszélyezteti a világ stabilitását – állítja az EU külügyi biztosa.

Belgrád az egyik állomása volt Mogherini négynapos balkáni körútjának. Csütörtökön Montenegróba látogatott, ahol az előrehozott választásokat követelő ellenzék bojkottja miatt a beszédjét félig üres parlament előtt tartotta meg.

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Fordítás, Hírek, Külföld, Külföldi sajtó


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »