Szeptembertől 4000-rel több embert kell alkalmazni az iskolákban a kisegítő szakmákban

Szeptembertől 4000-rel több embert kell alkalmazni az iskolákban a kisegítő szakmákban

A következő tanévtől várhatóan a jelenlegi helyzethez képest mintegy 4000 fővel nő a támogató, kisegítő szakmákban dolgozók száma az iskolákban. 

Erről Tomáš Drucker (Hlas-SD), a Szlovák Köztársaság oktatási, kutatási, fejlesztési és ifjúsági minisztere tájékoztatott a szerdai kabinetülés után. Megerősítette azt is, hogy a kisegítő szakmák finanszírozása, amelybe a tanári asszisztensek is beletartoznak, teljes mértékben biztosított.

E támogatási tevékenységek költségeit már most is az európai alapokból, valamint az állami költségvetésből finanszírozzák”

– emlékeztetett Drucker.

Hírdetés

Hozzátette, hogy a rendelkezésre álló uniós források kimerülése esetén az állam biztosította az állami költségvetésből történő finanszírozásra való áttérést.

Megnyugtathatom tehát azokat, akik esetleg bizonytalanságban voltak a folytatást illetően, hogy a finanszírozásuk biztosított, ráadásul az asszisztensek és más kisegítő szakmák száma nagyjából 4000 fővel fog növekedni”

– mondta.

A jelenlegi tanévben mintegy 9200, az iskolákban segítő szakmákban foglalkoztatott személyt tartanak nyilván, ez a szám szeptembertől várhatóan mintegy 13 500-ra emelkedik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »