Szeptember elseje után 300 ezer ember várhatja hiába a kukásautót

Szeptember elseje után 300 ezer ember várhatja hiába a kukásautót

Ahogy korábban írtuk, a kormány gazdasági döntéseinek, adóprésének köszönhetően a hazai hulladékgazdálkodás összeomlás előtt áll, mivel az önkormányzati társulások csődközeli helyzetbe kerültek. Magyarország hetedik legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a mai nap arról tájékoztatta az országgyűlési képviselőket, hogyha a helyzet érdemben nem változik, csupán szeptember 1-ig képesek elszállítani a hulladékot.

Lapunk írt arról először, hogy a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú közszolgáltató, a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. folyószámlájára a NAV áprilisban inkasszót vetett ki.

Az önkormányzati társulás Észak-kelet Pest és Nyugat-Nógrád megye 106 településén végez szolgáltatást, 300 ezer ember hulladékát kell feldolgozniuk és biztonságba helyezniük.

Azonban – mint ahogy arról levélben tájékoztatták a parlamenti képviselőket -, a szemétszállítási díj nem fedezi az évente keletkező 65 millió kilogramm hulladék feldolgozását és 30 évig történő utókezelését.

Emlékeztettek: hiába lett kevesebb a rezsidíj, a fizetési hajlandóság nem javult, az ügyfeleik fele nem fizeti határidőre a számlákat. A tartozás elérte az 500 millió forintot: ennyi pénzből 9 hónapon keresztül tudnák biztosítani az összes alkalmazott munkabérét.

Az államilag rögzített díjak mellett – a többi önkormányzati társuláshoz hasonlóan – a Zöld Híd sem tudta kigazdálkodni a rezsicsökkentés, az e-útdíj, a banki tranzakciós díj, valamint a hulladéklerakási járulék plusz terheit: a fenti tételek miatt egyötödével kevesebb pénzből gazdálkodhatnak.

Hírdetés

Arra is felhívják a törvényhozás figyelmét, hogy a befizetett szemétszállítási díj egyharmadát kötelezően visszafizetik az államnak. Minden 100 forintból 32 forintot tesz ki az ÁFA, az SZJA és még 13 különböző adó, járulék költsége.

Hogy milyen következményekkel jár mindez egy olyan közszolgáltató számára, amely a díjaiba soha nem épített be üzleti nyereséget és nem fizetett osztalékot?

Ha a Zöld Híd-on kívül álló okok miatt kialakult helyzet érdemben nem változik, akkor a nonprofit kft. 2015. szeptember 1-ig képes biztosítani a hulladékszállítás zavartalan működtetését; a nem fizető ügyfelek hulladékát már addig sem tudják elszállítani.

Egyben leálltak az eredetileg tervezett fejlesztések is, a napi működés érdekében a jövő forrásait élik fel – húzták alá.

S nem szabad elfelejteni, hogy a csőddel veszélybe kerülhet 254 munkavállaló megélhetése is.

A valamennyi politikusnak eljuttatott levélben végül hangsúlyozzák:

minden lehetséges intézkedést megtettünk, hogy elkerüljük a pénzügyi összeomlást. Több alkalommal is kértünk kormányzati segítségest. Benyújtott pályázatainkra támogatást mindeddig nem kaptunk.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »