Szépen megágyaztak a legújabb állami tévécsatornának

Az M5 megkapta hétfőtől az Euronews helyét a MinDig TV ingyenesen fogható kínálatából.

Nemes egyszerűséggel kiütötte kínálatából az állami tulajdonú Antenna Hungária (AH) által üzemeltetett MinDig TV az Euronewst a legújabb állami csatornával. A Délmagyar megkérdezte az AH-t a döntésről, de választ nem kaptak. Ugyanakkor felhívják rá a figyelmet, hogy az Andy Vajna által fémjelzett Izaura TV is bekerül az ingyenes csomagba.

Népszerű

Hírdetés

Az Euronews a legnézettebb nemzetközi hírcsatorna Magyarországon, hetente 800 ezer nézőt érnek el, havonta a lakosság 23 százaléka, másfél millió néző nézi – mondta el a 24.hu-nak a csatorna helyi igazgatója. Kert Attila szerint a lépés nem elegáns, de fontosnak tartotta kiemelni, hogy a nézőknek nem kell lemondaniuk a hírekről, mindössze érdeklődniük kell szolgáltatójuknál, ha eltűnt a csatorna.

Csak tukmálnak

Az Euronews egyébként francia tulajdonú, melynek magyar nyelvű változatát támogatja az EU. Kert Attila többek között ezért sem tartja életszerűnek azokat a spekulációkat, melyek szerint az Orbán-kormány unióellenessége állna a háttérben, „ha jól értem, csak tovább folytatódik az állami csatornák kikerülhetetlenné tétele, rátukmálása a nézőkre”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »