Szépen alakul a "magyar" médiapiac: a Klubrádió után az Origót is megszerezhetik a B’nai B’rith szabadkőműves zsidói

Szépen alakul a "magyar" médiapiac: a Klubrádió után az Origót is megszerezhetik a B’nai B’rith szabadkőműves zsidói

Egy a magyarországi médiában a közelmúltig ismeretlennek számító vállalkozás könnyen befutó lehet az Origóért zajló küzdelemben. A Brit Media Befektetési Kft. a közelmúltban a Klubrádió befektetőjeként jelent meg a színen, s a Népszabadság információi szerint hónapokkal ezelőtt jelezte vételi szándékát a Magyar Telekomnak.

A Népszabadság úgy tudja, "akár" a Brit Media Befektetési Zrt. is nyertes lehet abban az eljárásban, amelyet a Magyar Telekom írt ki az Origó értékesítésére. A hazai médiapiacon néhány hete feltűnt, idén június elején alapított társaság neve a Klubrádió ügyeit követőknek lehet ismerős.

Ez a cég szállt be a csatornát üzemeltető vállalkozásba, s úgy tudni, garanciát vállalt arra, hogy fedezi a rádió működési költségeinek azon részét, amelyet az Arató András tulajdonolta cég nem tud előteremteni reklámértékesítésből és hallgatói támogatásokból. Az Origó néhány napja írt arról, hogy a belga székhelyű Brit Europe Foundation többségi, valamint Megyeri András Jonatán kisebbségi tulajdonában álló cég 40 millió forintos tőkeemeléssel szállt be a Klubrádió Zrt.-be.

Hírdetés

A Népszabadság több forrásból is arról értesült, hogy az Origó értékesítési eljárásában a cég bekerült az utolsó körös ajánlattételi körbe. Tekintettel arra, hogy egy frissen alapított társaságról van szó, ez azt jelenti, hogy a mögötte álló tulajdonosok, vagy azok, akik a háttérből finanszírozzák, nagyon erős ajánlatot tettek. (Az, hogy frissen alakult cégről van szó, szokatlan, de nem példa nélküli, legalábbis a befektetések világában.)

A Brit Media ügyvezetője, Megyeri András Jonatán nem ismeretlen versenyző a hazai médiavilágban, 2012-ig üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott a TV2-ben Simon Zsolt, a csatorna jelenlegi vezérének irányítása alatt, azt megelőzően pedig a Viasat kereskedelmi igazgatója volt.

Jelenleg a Bét-Sálom zsinagóga vezetésében a kántori feladatok ellátásával van megbízva önkéntes alapon, erről tanúskodik a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének honlapja. Úgy tartják, a cégvezető jó kapcsolatot ápol az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (EMIH), s erre utalhat az is, hogy a cég ugyanarra a címre van bejegyezve, mint az Olajág Otthonok törökbálinti idősotthona.

(Nol nyomán)

A Brit Europe Foundationról írtuk: Vajon ki állhat ténylegesen a Klubrádió megsegítése mögött, és milyen cél vezérelte?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »