Szép kilátások: az sem biztos, hogy az MSZP egyáltalán létezni fog a választások után

Szép kilátások: az sem biztos, hogy az MSZP egyáltalán létezni fog a választások után

Az Azonnali.hu-nak adott interjút Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő. Többek között azt mondta, hogy

 • az MSZP-ben és más ellenzéki erőkben is ott vannak a Fidesz ügynökei,
 • és az sem biztos, hogy a választások után egyáltalán lesz még MSZP nevű MSZP.
 • Hírdetés

  Ujhelyi viszont Karácsony Gergely miniszterelnöki jelöltségében jó lehetőségeket lát. A volt MSZP-alelnök által létrehozott Radikális Európai Demokraták (RED) nevű szervezet miatt nem tervez kilépni a szocialista pártból, de némi mosoly keretében ehhez hozzátette, hogy azért sem indulnak áprilisban a választásokon, mert (a többi baloldali párthoz hasonlóan) nem kell még egy félszázalékos, vagy egyszázalékos induló. Azt nem tudja, hogy az esetleg még akkor is létező MSZP, vagy a RED színeiben, de 2019-ben is indulna az EP-választásokon.

  Egészen más hangot ütött meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke: miközben szombaton bemutatta a legnagyobb ellenzéki erő új képviselőjelöltjeit, arról beszélt, hogy „a Jobbik felkészült az ország kormányzására”, valamint szerinte beérett a „néppártosodás gyümölcse”, és úgy gondolja, „Magyarország rossz irányba halad, a magyar embereknek sokkal több jár” annál, mint amit eddig kaptak.


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »