Szép csendben változott a napelemes pályázat

Szép csendben változott a napelemes pályázat

Több idő marad a befejezésre.

Fontos változásokat eszközöltek a 100 százalékos, napelemes/fűtéskorszerűsítési pályázat paramétereiben. Az új módosítások célja, hogy a pályázók számára több idő álljon rendelkezésre a projektek befejezésére, különös tekintettel a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség kérésére, hogy a lejárt pályázatok is befejezhetővé váljanak – írja közleményében a szakmai szervezet.

Ami a csak napelemes projekteket illeti, azok befejezésére 28 hónap áll rendelkezésre, míg a napelemes/fűtési rendszeres projektekre 34 hónap. Mindkét esetben a végső határidő 2026. június 30.

Hírdetés

A hvg.hu azt írja, hogy a pályázók számára fontos újítás, hogy a beruházás fizikai befejezésének három hónapot meg nem haladó késedelmét nem szükséges előzetesen bejelenteni az EPTK felületen módosítási igény formájában. A záró elszámolás benyújtása során azonban ezt a késedelmet részletesen indokolni kell.

A három hónapot meghaladó késedelemhez kapcsolódó, határidő-hosszabbításra vonatkozó bekezdés pedig törlésre került.

Ez a módosítás nagy segítséget jelenthet azoknak a pályázóknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudták időben befejezni projektjeiket. Az új szabályok lehetővé teszik, hogy ezek a projektek is befejeződjenek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »