Szenzációs könyv: kiderült, majdnem lezárta a határt Merkel a Magyarországról jövő menekültáradat előtt

Szenzációs könyv: kiderült, majdnem lezárta a határt Merkel a Magyarországról jövő menekültáradat előtt

DIE WELT

Március 13-án fog megjelenni a német piacon egy újságíró, Robin Alexander könyve, aki alaposan kikutatta, mi történt azon 2015 őszi kancellári döntés mögött, hogy kivételesen kinyitják a határt, és beengedik Németországba a Magyarországról odatartó migránstömegeket.

A Welt am Sonntag exkluzív betekintést kapott a könyvbe.

A migránsok be nem engedése nem „politikai akarat hiányán múlott”.

A migránsválság csúcspontján Merkel döntött úgy, hogy a Magyarországról úton lévő migránsokat beengedi,  és azóta is a nyitott határok politikája vitatott.

A kancellárnő akkor a határ megnyitását humanitárius szükséghelyzettel indokolta.

De ezt sokan nem hitték el.

Most derült ki, hogy Merkel pontosan az ellenkezőjét akarta tenni.

Az erre – a német-osztrák határ lezárására és a migránsok visszafordítására – vonatkozó utasítást a rendőrségnek már kiadták. Erről előzetesen a koalícióban döntöttek.

Ez történt:

Hírdetés

2015. szeptember 12-én 17:30-kor telefonkonferenciát tartottak, amelyen Merkel, kabinetfőnöke, Peter Altmaier, Thomas de Maiziere belügyminiszter (mind CDU) és Horst Seehofer CSU-elnök, valamint Frank-Walter Steinmeier (SPD) volt külügyminiszter és Sigmar Gabriel SPD-elnök vett részt.

Ekkor megegyeztek abban, hogy másnap 18:00-kor bevezetik a határellenőrzést és még azokat is visszafordítják, akik menedéket akarnak kérni.

Szombatra virradó éjjel egész Németországból  rendőröket vezényeltek a határra. Buszokkal és helikopterekkel szállították őket.

Ezután de Maizire felhívta Merkelt. A kancellárnő csak azt kérte miniszterétől, bizonyosodjék meg arról, hogy a határ lezárása ellen a bíróságok nem emelnének kifogást és a nyilvánosság a hadsereg bevetéséről készült képek miatt nem háborodna-e fel.

De Maiziere errő államtitkárokkal, vezető tisztségviselőkkel és rendőrségi vezetőkkel tanácskozott, hogy ilyen garanciák adhatóak-e.

Kikérte az SPD-sek véleményét is.

A garanciákat nem sikerült begyűjteni.

Ezért átírták a rendőrségnek már kiírt parancsot.

Vagyis, vonja le a tanulságot a Welt vasárnapi (mai) cikke, amely reggel 8 óra 26 perckor jelent meg online portálján,  nem politikai akarat miatt történt a nyitás, hanem egyszerűen azért, mert „a döntő órában egyetlen vezető német politikus sem akadt, aki készen állt a felelősség vállalására”.

(Miközben a hazai balliberális nyelvek is véresre nyalták a „humanitárius” Merkel ülepét./

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »