Szenzáció: újra együtt edz nyolc olimpiai aranyérem két tulajdonosa

Szenzáció: újra együtt edz nyolc olimpiai aranyérem két tulajdonosa

Elkezdte a szárazföldi edzéseket a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella, aki nemrégiben a Honvédtól az Újpesthez szerződött. A sportoló az InfoRádiónak elmondta: jelenleg Kozák Danutával és Lucz Dórával együtt készül az új szezonra.

Letette már a lapátot és szárazföldi edzésre váltott Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki a Honvédot elhagyva már az Újpest sportolója – hasonlóan az ötszörös ötkarikás első Kozák Danutához, illetve Lucz Dórához.

„Három hónap szárazföldi edzés várható. Kicsi boldogság nekem, hogy úszás is lesz majd” – mondta az InfoRádió Ötkarika című magazinműsorában Szabó Gabriella, aki szerencsésnek tartja magát, mert a kiegészítő sportokat – például a futást és a konditermi edzést is – nagyon szereti, bár imádja a kajakozást, így nem tudja megunni, „felüdülés” számára tehát a tél.

A három hónap elteltével meleg égövi edzőtábor következik Amerikában, majd jöhetnek a hazai válogatóversenyek a 2020-as tokiói olimpiára.

Hírdetés

Arról, hogy egyedül vagy csapatban szeret-e edzeni, azt mondta, mindent kipróbált már, jelenleg háromfős csapatban edz Kozák Danutával és Lucz Dórával.

„Kiváló ellenfelek, és hát

a világ legjobb kajakosával dolgozhatok együtt, ez óriási lendületet ad az edzéseken”

– méltatta Kozák Danutát egykori párospartnere. „Meglátjuk, ez mire lesz elég” – tette hozzá. Kettejük közös munkájára egyébként az „olajozott” jelzőt ragasztotta, mivel hasonló a fizikai felépítésük.

Edzéseiket egyébként a két bajnok edzője, Somogyi Béla és Tóth László közösen vezeti.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »