Szentszéki közlemény az olimpia-megnyitóról: Egyes jelenetek sértőek minden hívő számára

Szentszéki közlemény az olimpia-megnyitóról: Egyes jelenetek sértőek minden hívő számára

A Szentszék augusztus 3-án nyilatkozatban szomorúságát fejezte ki a párizsi olimpiai játékok megnyitóünnepségének egyes jeleneteit illetően: „egy rangos eseményen, amelyben az egész világ egyesül a közös értékek köré”, „nem szabadna olyan célzásokat tenni, amelyek nevetségessé teszik sok ember vallási meggyőződését”.

A Szentszék szomorúságának és sajnálatának adott hangot a párizsi olimpia július 26-i nyitóünnepségével kapcsolatban kiadott közleményében, amelyet augusztus 3-án tett közzé a Szentszék Sajtóterme.

„A Szentszéket elszomorította a párizsi olimpiai játékok megnyitójának néhány jelenete, és csatlakozik az elmúlt napokban a hangjukat felemelőkhöz, akik elítélték a sok keresztényt és más vallások híveit ért sértést” – olvashatjuk a szombati szentszéki közleményben.

Hírdetés

„Egy rangos eseményen, amelyen az egész világ egyesül a közös értékek körül – folytatódik a sajtóközlemény –, nem szabadna olyan célzásokat tenni, amelyek nevetségessé teszik sok ember vallási meggyőződését.” Végezetül a Szentszék kiemelte, hogy „a véleménynyilvánítás szabadsága, amely nyilvánvalóan nem kérdéses, a mások iránti tiszteletben találja meg a határait”.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »