Szent Rita nevét vette fel a Váci Egyházmegye nevelőszülői hálózata

Szent Rita nevét vette fel a Váci Egyházmegye nevelőszülői hálózata

Ünnepélyes keretek között áldotta meg a Váci Egyházmegye nevelőszülői hálózatának kibővített és felújított központját Paszternák Tamás pasztorális helynök március 25-én. Ebből az alkalomból a Nevelőszülői Hálózat hivatalosan is felvette Szent Rita nevét.

A Váci Egyházmegye 2007 eleje óta tartja fenn és működteti az „Otthon” Szociális Szolgáltató Nevelőszülői Hálózatot, amely az egyházmegye szociális intézményeit irányító Szamaritánus Szolgálathoz tartozik. A gyermekvédelmi intézmény olyan gyermekek, fiatalok számára nyújt támogatást, akik különböző problémák miatt rövidebb-hosszabb időszakra kikerülnek vér szerinti családjukból, és nevelőszülők segítségére, gondozására szorulnak. A hálózatban jelenleg körülbelül 700 ellátott gyermeket nevel 230 nevelőszülő.

A március 25-i ünnepélyes átadáson Paszternák Tamás pasztorális helynök emlékeztetett arra, hogy aki nevelőszülőként befogad egy gyermeket, Jézust fogadja be, és ezzel nemcsak az irgalmasság cselekedetét hajtja végre, hanem egyben evangelizál is.

Pálfay Gellért, a Szamaritánus Szolgálat igazgatója elmondta, a Szent Rita Nevelőszülői Hálózat a névválasztással azt a hitet kívánja kifejezni, hogy nem csupán emberi erőből szeretne működni, hanem patrónája oltalmába ajánlja magát.

Hírdetés

A bővítés során kialakítottak egy 30 négyzetméteres kapcsolattartói helyiséget, ahol a gyerekek vér szerinti szüleikkel találkozhatnak a látogatások során. Korszerűsítették az irodát, klimatizált irattárat, illetve oktatói-közösségi teret is létrehoztak. A felújítási munkák 20 millió forintos költségét a fenntartó fedezte.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír 


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »