Szent Istvánt és Gizellát gyalázó graffitit fújt fel egy veszprémi civil szervezet

Szent Istvánt és Gizellát gyalázó graffitit fújt fel egy veszprémi civil szervezet

Szerintük blaszfémiával lehet megszólítani a fiatalokat.

A nyár a politikában általában az uborkaszezon időszaka, a magyar- és keresztényellenesek azonban a kánikulában is aktívak. Néhány héttel ezelőtt a Pride szervezői gyalázták meg a Szent Koronát (ami a rendőrség szerint valamiért nem ért nyomozást), ezúttal pedig Szent István királyt és Boldog Gizella királynét sikerült blaszfémikus módon ábrázolnia egy veszprémi civil szervezetnek – írja Horváth Tamás, alábbi írása a 888-on jelent meg.

A fiatalokkal foglalkozó Lélektér Alapítvány az ún. Veszprémi Ifjúsági Ház udvarán fújt fel egy olyan graffitit, amin Szent István Batmanként, Boldog Gizella pedig Wonder Womanként van megjelenítve. Ez utóbbi főleg annak tudatában érdekes, hogy Wonder Woman karaktere leszbikus, Gizella királyné viszont nem a saját neméhez vonzódott.

A sajátos „művészeti alkotás” mintájául Veszprém egyik szimbóluma, a település várában található szobor szolgált, melyet 1938-ban, Szent István halálának 900. évfordulóján állítottak fel a dunántúli városban.

Az Istvánt és Gizellát amerikai szuperhősökként bemutató graffiti a magyarság mellett a kereszténység elleni nyílt támadásként is értelmezhető, tudniillik a katolikus egyház kanonizált szentjéről és boldogjáról van szó.

Az amerikai szuperhősös analógia relativizálja a királyi pár érdemeit, a hollywoodi filmek hamis hősképét vetíti rá a magyar történelem két kiemelkedő alakjára.

Hírdetés

A legszomorúbb az egészben, hogy Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke a vehir.hu-nak adott interjújában büszkén újságolta, hogy egy mostani projekt részeként nyílt lehetőség a szóban forgó falfirka elkészítésére is.

Valami rejtélyes oknál fogva a magyarországi „haladóknak” mindig a magyarságot, illetőleg a kereszténységet sikerül meggyalázniuk, nevetség tárgyává tenniük. Valamiért más népcsoportok és vallások jelképeivel nem mernek viccelődni.

Hogy ez miért van? Ennek a kérdésnek a megválaszolását az Olvasóra bízzuk…

Frissítés: Mi Hazánk Ifjai: Újabb támadás érte a magyarságot és a kereszténységet

Alább olvasható a nemzeti ifjúsági szervezet elnöke, Vékony Csongor Levente közleménye:

A Szent Korona és Horthy Miklós meggyalázása után Szent István király és Boldog Gizella királyné is megkapta a “magáét”.

A helyszín ezúttal Veszprém, ahol egy helyi “civil” szervezet hollywoodi “szuperhősök” szintjére kicsinyítette le a királyi párt. Gizellát ráadásul a leszbikus Wonder Womanként ábrázolta a “művész”.

Az elmúlt hetek alkotta kontextusba abszolút beleillő veszprémi eset kapcsán egy Prohászka-idézet jut eszembe:

“A keresztény világnézet nem múmia. Átszövődik millió szíven s átreszket millió lelken; éltet s életerős hajtásokat hajt ma is. Hogy él, azt bizonyítja az a harc, melyet ellene vívnak!”

Az a harc, melyet ellene vívnak – írja a korábbi székesfehérvári püspök. Milyen érdekes, hogy még Európában (amely elvileg egy keresztény kontinens) is a keresztények ellen vívják ezt a harcot, nem pedig a zsidók vagy a muszlimok ellen. Milyen érdekes…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »