Szent Erzsébet napján szeretetvendégséget tartottak Miskolcon

Szent Erzsébet napján szeretetvendégséget tartottak Miskolcon

Harmadik alkalommal hívta vendégségbe a Miskolci Egyházmegyei Karitász a Napfényt az Életnek Alapítvány gondozottjait. A szeretetvendégségre – melynek kezdeményezője Orosz Atanáz püspök – a szegények pártfogójaként számontartott szent emléknapján, november 19-én került sor.

A vendégség kis ünnepséggel kezdődött, majd az egyik vendég, Gyula Assisi Szent Ferenc Naphimnuszát adta elő, és köszöntötték a névnapját ünneplő Erzsébetet, Tóth Tamás Lászlónét, az iskola élelmezésvezetőjét. Árpád-házi Szent Erzsébet életéről, legendájáról pedig Orosz Atanáz püspök mesélt a meghívottaknak, aki most is együtt ebédelt a mintegy húszfőnyi asztaltársasággal, a már megszokott helyen, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében.

A közös étkezés kötetlen beszélgetéssel folytatódott, ahol néhányan lelkesen faggatták a főpásztort is, mialatt vérnyomás- és vércukorszint-mérésre és némi egészségügyi tanácsadásra is lehetőség nyílt.

Hírdetés

Ha csak egy rövid időre is, de igazi ünnepi hangulatot sikerült varázsolnia Csejoszki Szabolcs atyának és munkatársainak ezen a délutánon.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »