Szent Angela: A propagandafilmből csak az igazság maradt ki

Szent Angela: A propagandafilmből csak az igazság maradt ki

“Egészen véletlenül” a blokádtörő Soros-hajón volt a Euronews tudósítója is. Ezek a momentumok valahogy rendre kimaradnak a mainstream riportjaiból.

A német “közszolgálati” ZDF után az ARD is elkészítette a maga filmjét a 2015-ös német határnyitásról. Az agitpropkában Angela Merkel “Európa élő lelkiismerete”, aki “nem tehetett mást”, mint megnyissa a német határt az “önző magyarok” hibájából feltorlódó, és az autópályán Germany felé induló szír migránsok előtt. Csak az maradt ki az alkotásból, hogy a tömeg miért is indult útnak és miért erőltet Berlin egy “német problémára” folyamatosan európai megoldást.

Merici Szent Angéla – britannica.com

A konfliktusok általában egy provokációval eszkalálódnak. Így volt ez az újkori népvándorlás utóbbi öt évében is. “Gondos kezek” adják meg a kezdőlökést, azt remélve, hogy a folyamat elmozdul a holtpontról és számukra kedvező fordulatot vesz.

Szögezzük le: A kötelező uniós migránskvóta Berlin és Brüsszel szemében csupán eszköz a német export házi piacának kontinens egyben tartására és az integráció elmélyítésére. Akkor is, ha kiderült: semmi értelme idegen vallású és kultúrájú emberek százezreit beengedni, integrációs erőfeszítés nélkül jól tartani, és a multikulti jegyében eltűrni párhuzamos társadalmaikat.

Angela Merkel 2015 őszén felismerte, hogy amit nem sikerült az euró “megmentésével”, az sikerülhet a migrációval. Nyolc ország máig nem tagja az eurozónának és a britek már készültek a Brexit-népszavazásra. A migránsválság “európai megoldása” jó katalizátor lett volna az integráció mélyítésére.

A bécsi ARD stúdió megerősíti, hogy Berlin vonatokat küld a szír menekültek Budapestről Németországba szállítására.

Mi történt? A déli magyar határról az ország sugárirányú vasúthálózata miatt a migránsok Budapesten keresztül jutottak volna a számukra kijelölt menekülttáborokba. Ők nem akartak odamenni, ezért táboroztak le a Keleti pályaudvar előtti téren, ahonnan Bécsbe is indulnak vonatok.

Hírdetés

Migránsok a Keletinél 2015. szeptember 2-án – MTI/Máthé Zoltán

Ebbe a helyzetbe robbant be az ARD bécsi stúdiójára hivatkozó Twitter-üzenet, miszerint “Berlin vonatokat küld a szír menekültek Budapestről Németországba szállítására”. A hírt hamar cáfolták, ám a csalódott migránsok azt mondták, ha a hegy nem jön Mohamedhez nem jönnek a vonatok, majd Mohamed megy a hegyhez ők indulnak el Germany felé, gyalog. A többi ismert, a forgatócsoportok végezték a dolgukat.

Hasonló provokáció indította el a tömeget 2016 márciusában a görög – észak-macedón határon, Idomeninél is, ahol a semmiből egy arab nyelvű röplap került elő és ígért biztos átkelést egy állítólagosan kiszáradt határfolyó medrén keresztül. A jobb életre vágyó migránsokat egy áradó folyó és forgatócsoportok garmadája várta.

A magyar határkerítés záró elemét Röszkénél ugyanúgy megtámadták, mint a Matteo Salvini akkori olasz belügyminiszter által elrendelt kikötői zárlatot. “Egészen véletlenül” a blokádtörő Soros-hajón volt a Euronews tudósítója is. Ezek a momentumok valahogy rendre kimaradnak a mainstream riportjaiból.

A tavaly őszi (magyarul is elérhető) film után miért van szükség ugyanannak a könyvnek (Robin Alexander, Die Getriebenen) újabb filmváltozatára?

amazon.de

Nem az akkori döntés helyességét akarják bizonygatni, az amúgy sem menne. A filmvásznon Angela Merkelből a szemünk láttára Szent Angela lesz, aki “európai megoldásokban” gondolkodik.

Már javában zajlik a német közvélemény felkészítése arra, hogy Angela Merkel — ha egészségi állapota engedi — mégsem vonul vissza 2021-ben, és “jobb híján” ismét ő lenne a kancellárjelölt. Lesz majd bőven ezt követelő kutatás, beszélgetős tv-show és szalagcím. Most a “jó szándékát” és vezetői képességét rehabilitálják, amivel az eurozóna adósságát, migránsokat vagy CO2-kvótákat ugyanúgy “európai megoldások” keretében osztogatja, mint nemsokára a koronavírus utáni gazdaságélénkítést szolgáló új Marshall-terv milliárdjait… 

Kiszelly Zoltán politológus


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »