Szenegáliak verték szét Firenze belvárosát

Szenegáliak verték szét Firenze belvárosát

FIRENZE. Hétfőn feldühödött szenegáliak egy csoportja "szétverte" Firenze belvárosát, miután egy olasz férfi bevándorlókra lőtt.

Hétfőn egy olasz férfi lövéseket adott le az utcán, későbbi beszámolója szerint – mivel a férfit őrizetbe vették – először öngyilkos akart lenni, majd meggondolta magát, kiment az utcára, és bevándorlókat vett célba, először egy édesanyát gyermekével. Szemtanúk szerint hat lövést adott le, majd végül egy szenegáli férfit lőtt le.

A Firenze központban levő szenegáli utcai árusok a központi térre vonultak dühükben, és azt kiabálták, hogy az olaszok rasszisták, fasiszták és Matteo Salvini nevét skandálták. A rendőrség fellépett és sikerült megnyugtatni a szenegáli bevándorlókat.

Két évvel ezelőtt két szenegáli férfit egy olasz lelőtt a firenzei piacon, és akkor is hasonló lázadás tört ki. A városban azóta már teljes a nyugalom.

Hírdetés

Közben összességében az olaszok két harmada szavazott olyan pártra vasárnap, amelyik megfékezné a bevándorlást: a legtöbb szavazatot a Silvio Berlusconi vezette jobbközép koalícóban részt vevő migrációellenes Liga kapta meg. Mind az Öt csillag mozgalom, mind a jobbközép pártszövetség magának követeli a kormányzás jogát.

A balközép Demokrata Párt elnöke Matteo Renzi hétfőn be is nyújtotta lemondását.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »