Szemtanúk az éjszakai robbanásról

A környéken sok külföldi is tartózkodott, ők mondták el az M1-en,mit láttak, hallottak.

Hírdetés

Budapesten tart még a helyszínelés és az adatgyűjtés a késő esti robbanás környékén, a körút továbbra is le van zárva az Oktogon és a Wesselényi utca között. Az érintett szakaszon a BKK járatok, a 4-6-os villamost pótló autóbuszok valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok terelőúton közlekednek. Az ismeretlen eredetű detonáció a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében, egy földszinti üzlethelyiségben történt. A robbanásban két rendőr súlyosan megsérült. A közelben álló autók is megrongálódtak, több ablak betört, tűz azonban nem keletkezett.

A környéken sok külföldi is tartózkodott a robbanás idején. Az egyesült államokbeli Atlantából származó Brant épp az Oktogonnál szállt meg. Azt mondja, épp a szállásán volt az Oktogonnál, a robbanás megszakította a beszélgetésüket, mindent összezavart körülöttük, beremegtette az ablakot, amely épp a térre néz. Sok rendőrautó érkezett és egy füstfelhőt is láttam a magasba emelkedni, de több füstöt nem, úgyhogy úgy tűnt, mintha egyszeri robbanás történt volna.

Egy másik turista éppen abban a házban lakik, amelynek földszinti üzleténél a robbanás történt. Az Oroszországból érkező Nagyezsda az M1 stábjának azt mondta, a teraszáról nézte végig az eseményeket. Nagy robbanást hallott, az épület is beleremegett, és nagy füstöt látott. Mikor lement, egy rendőr azt mondta, bomba lehetett, de nem biztosak benne. Úgy látta, nagy volt a pánik, és a rendőrség azt mondta, gyorsan biztonságos helyre kell vonulnunk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »