Szemétbe fullasztanák az Orbán-kormányt

Szemétbe fullasztanák az Orbán-kormányt

Ha az állam nem lép közbe, akkor napokon belül akár közegészségügyi vészhelyzetet is előidézhetett volna a hulladékbegyűjtés elszabotálása miatti botrány, amelyet Gémesi György gödöllői polgármester és korábbi alpolgármestere, Gyenes Szilárd, a begyűjtést szabotáló Zöld Híd Kft. ügyvezető igazgatója robbantott ki.

Nevezett urak Pest megye érintett részének mintegy 350 ezer lakosát aljas módon eszközül használták ahhoz, hogy megpróbálják a szemétbe fullasztani az Orbán-kormányt. Ismert, hogy a gödöllői polgármester az ellenzéki Új Kezdet nevű párt elnöke, amely választási szövetséget kötött az LMP-vel az áprilisi választásokra. Gyenes Szilárd pedig az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként indult ezen a választáson. Mindketten nyilvánvaló politikai ellenfélként tekintenek a kormányra, nem pedig szolgáltatói alázattal a szemétszállítási feladatra.

Gémesi Orbánnak árkot ásó munkáját az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökeként végezte, amely közbeszerzés nélkül, nyolc éve alapította a Zöld Híd Kft-t. A cég bivalydrágán működött, ráadásul a rossz gazdálkodást – adatszolgáltatási kötelezettsége ellenére – nem jelentette a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő számára. Ez azzal járt, hogy az adatközlés hiányában nem kapta, nem kaphatta meg az állami cégtől a működéshez szükséges forrásokat.

A lakosságot persze tehermentesíthette volna Gémesi saját „szociális” problémájától azzal, ha az általa tulajdonolt és harcostársa, Gyenes Szilárd vezette cég visszaadja a megbízási szerződést, ami törvényi kötelezettség lett volna ilyen helyzetben. Ám ők úgy bújtak ki a jogszabályi előírás betartása alól, hogy tevékenységük szüneteltetésre hivatkoztak.

Közegészségügyi vészhelyzet csak azért nem alakulhatott ki, mert a katasztrófavédelem közreműködése révén már az ünnepek alatt megindulhatott a szemétszállítás, fellélegezhetett a 116 érintett település lakossága.

Hírdetés

Egyáltalán nem lenne tehát baj, ha a Gémesi leváltását kezdeményező polgármesterek sikerrel járnának. A politikai kötélhúzásnak ezen a fronton ugyanis egyáltalán nincs helye, nem lehet 350 ezer embert túszként szemétben hagyni fuldokolni csak azért, mert Gémesi Györgynek nincs ínyére, hogy a hiteles és milliók által szeretett Orbán Viktort választották már harmadszor a kormány élére.

A polgármester ezek után még sajnáltatja magát, azt mondogatva, hogy „Gödöllőn vagyok útban”. Pedig nem városvezetői munkája, hanem politikai átitatottságú környezetvédelmi tevékenysége van útban, de az nagyon. Egyelőre.

Azt majd a jövő évi választáson a helyiek eldöntik, hogy ez a szemétügyről elhíresült személy, aki önös érdekből használta túszként az embereket, megérdemli-e a választók bizalmát.

Horváth K. József – https://leander.blogstar.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »