Személyre szabott torták Bak Évától – Modern és házias

Személyre szabott torták Bak Évától – Modern és házias

Úgy tartják, hogy a gasztronómia művészi szinten is űzhető. S ha van olyan terület, ahol ez a rafináltan megkomponált ízek, gondosan összeválogatott összetevők mellett különleges látvánnyal is társul, az a cukrászat, azon belül is a torták birodalma. A beregszászi születésű Bak Éva már több mint tíz éve foglalkozik ünnepi torták készítésével. Kezei közül igazi különlegességek kerülnek ki. Kérhetők tőle kicsiknek mesefigurával, nagyobbaknak elegáns gyöngyökkel, vagy a férfiaknak autómárkával ellátott dekorációk, ő legjobb tudása szerint teljesíti a kívánságokat.

– Mindig is édesszájú voltam! Miután befejeztem 2010-ben a beregszászi szaklíceum cukrászati szakát, a családi és baráti körben én készítettem az ünnepi tortákat. Mivel rengeteg dicséretet, illetve motivációt kaptam, és természetesen tetszett, vonzott ez a szakma, ezért tudtam, hogy a jövőben ezzel még komolyabb terveim lesznek. A szakközépiskolai alaptudást követően autodidakta módon tanultam, fejlesztettem tudásomat, amihez nagy mértékben hozzájárult az internet világa is. Komolyabb szintű előrelépést viszont 2020 februárjában sikerült elérnem, mikor jelentkeztem Mátyus Melinda profi cukrász továbbképző intenzív tanfolyamára, amit ezúton is köszönök neki!

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű a szakma… De, ha valaki valamit szívvel-lélekkel, odaadással csinál, akkor az kárpótol minden nehézségért. Főleg, mikor látom, hogy ezzel mekkora örömöt szerzek a megrendelőknek, akik elégedettek a munkámmal.

– Nem félek tőlük, sőt nagyon is motivál egy-egy merészebb forma-, vagy dekorációötlet. Mivel a munkám egyben a hobbim is, ezért nem tűnik fel, ha néha nehéz is, de inkább úgy fogalmaznék, hogy időigényesebb. Engem a dekorációk készítése kikapcsol. Mivel különbözőek az igények, folyamatosan más-más kihívásokkal találkozom, így valamilyen szinten ez is inspirál. Fontos a folyamatos fejlődés és az új torta-dizájnok követése. A két fő kritikusom a lányom és a férjem, akik minden alkalommal véleményezik a munkámat, és sok-sok erőt adnak hozzá. A megrendelőim Facebook-on találhatnak meg, ahol láthatják az elkészült torták fotóit, ötleteket merítve a saját dekorációik megálmodásához.

Hírdetés

– A legtöbben születésnapi tortákat rendelnek valamilyen különleges dekorációval, felirattal, de szívesen készítek más alkalmakra is, például eljegyzésre, esküvőre vagy keresztelőre. A tortákon kívül más süteményt egyelőre csak a családnak készítek, de a kihívásoknak sosem mondok nemet.

– A tortákat mindig úgy készítem, mintha saját részre készíteném. A modern dizájn mellett igyekszem a házias ízvilágot is képviselni, és megfelelni a megrendelők elvárásainak. Úgy gondolom, ez az, ami szükséges ahhoz, hogy a vásárlóim értékeljék és szeressék az általam elkészített tortákat, így jó szívvel ajánljanak barátaiknak is. Persze, mint mindenben, ebben a szakmában is vannak nehézségek. Az elmúlt év az élet sok területére rányomta bélyegét, de hiszem, hogy a jövő még tartogat lehetőséget a megújulásra.

– Minden alkalommal kicsit izgulok, de élvezem minden percét. Fontos számomra, hogy a lehető legjobbat nyújtsam, hogy a vásárlóim elégedettek legyenek, emellett, mint már említettem, ez egy kikapcsolódás, feltöltődés is számomra. Egy olyan alkotói tevékenység, amelyben kiteljesedhetek.

– Elsősorban szeretnék olyan speciális cukrászati gépeket beszerezni, amelyek nagymértékben megkönnyítenék, felgyorsítanák a munkámat. Természetesen továbbra is szeretnék hódolni a szenvedélyemnek, és látni szeretném az elégedettséget a megrendelőim arcán.

Kurmay Anita


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »