Személyit csak online és védetten

Személyit csak online és védetten

Jelentős szigorítás lépett életbe február elsejétől a személyazonossági igazolványok kiváltásával kapcsolatosan: ezentúl csakis online foglalással, kész iratcsomóval és a koronavírus elleni védettség bizonyításával (oltás, teszt vagy a fertőzésen való átesettség) lehet belépni a sepsiszentgyörgyi  Személyi Nyilvántartó Osztály ajtaján.

A városháza közleménye szerint február elsejétől a Dózsa György utcai intézménybe való belépéshez előzetes időpontfoglalás szükséges, amit kizárólag online lehet megtenni a scep.setmore.com oldalon. De még az időpont foglalása előtt össze kell állítani az iratcsomót a városháza honlapján (sepsi.ro) elérhető útmutatás alapján. A foglalásért nem kell fizetni, de a hivatal törölheti, ha az adatok (például a keresztnév, vezetéknév) nem egyeznek az online előjegyzési űrlap adataival, ha az iratcsomó hiányos, vagy ha a kérelmező nem jelenik meg a megadott időpontban. A már lefoglalt időpont nem adható át másnak; érvénytelenítés esetén elölről kell kezdeni a foglalási eljárást.

Hírdetés

Ha a foglalás és az iratcsomó is rendben van, az még nem minden: a személyazonossági okmányok cseréjéhez azt is igazolnia kell a kérvényezőnek, hogy védett a koronavírusos fertőzéstől. Ehhez vagy az oltási tanúsítványt kell felmutatnia, vagy egy negatív teszteredményt (ez RT-PCR-teszt esetén 72, antigén gyorsteszt esetén 48 óránál nem lehet régebbi), vagy pedig egy olyan dokumentumot, amelyből kiderül, hogy az elmúlt 180 napban gyógyult ki a fertőzésből.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »