Személyi változások egyházmegyéinkben – 2019

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2019. évben egyházmegyéinkben. Elsőként a Szombathelyi Egyházmegye tette közzé dispozícióit.

Szombathelyi Egyházmegye

Székely János megyéspüspök 2019. augusztus 1-től az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében.

Területi átrendezés:

A táplánszentkereszti fíliát elcsatolva a vasszécsenyi plébániától a szombathelyi Szent István király Plébániához csatolta. Egyben Pete Polgár Máté eddigi plébániai kormányzót – felmentve iskolalelkészi szolgálata alól – a szombathelyi Szent István király Plébánia plébánosává nevezte ki.

A csempeszkopácsi fíliát a rumi plébániától a vasszécsenyi plébániához csatolta.

A celldömölk-alósági plébániához rendelte a gércei plébánia két fíliáját, Köcsköt és Kemeneskápolnát.

Nyugdíjazás:

Koltai Jenő celldömölk-alsósági plébánost egészségi állapotára való tekintettel felvette az egyházmegye nyugdíjas papjai közé. Kisegítő lelkészként a jánosházai plébániának segít majd be, és a plébánia területén fog lakni.

Hírdetés

Rátkai László esperes-plébánost betöltött 75. életévére való tekintettel felmentette plébánosi feladatköre alól, ugyanakkor megkérte, hogy plébániai kormányzóként továbbra is lássa el a jáki plébániát.

Plébánosi kinevezés:

Orsos Zoltánt a csákánydoroszlói plébániáról a celldömölk-alsósági plébániára helyezte,

Kiss Györgyöt a novai plébániáról csákánydoroszlóra helyezte,

Dóka Ferencet a hegyfalui plébániáról a novai plébánia plébánosává nevezte ki.

A hegyfalui plébánia lelkipásztori ellátását átmenetileg a sárvári Szent László-plébániára bízta, kérve Zakó Jenő és Szakál Szilárd atyákat lelkipásztori kisegítésre.

Pasztorális gyakorlat:

Kónya Máté papnövendéket a Collegium Germanicum et Hungaricum képzési rendje szerinti egy éves pasztorációs gyakorlatra Szombathelyre hívta. Mentorává Martos Levente Balázst nevezte ki.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »