Szembefordult a Fidesz egykori hősével

A magyar kormány civilellenes támadásaival foglalkozik a német közszolgálat. Az orosz állami híroldal pedig büszkén hirdeti, hogy a magyar kormány háborús emlékművet állított a felszabadító szovjet katonáknak.

Jelképes gesztus – így ír a Russia Today arról, hogy orosz katonai emlékművet adtak át Magyarországon. Az állami híroldal szerint az orosz-magyar együttműködés nagyon dinamikus, a két ország pedig komoly szövetséges. Az emlékművet Esztergomban adták át, az orosz cikk fogalmazása szerint: a Magyarország felszabadításában résztvevő szovjet katonák emlékére.

Hírdetés

A magyar kormány civilek ellen indított támadásával foglalkozik a Deutsche Welle. Emlékeztetnek, hogy egykor a Fidesz számára is hős volt Soros György, akinek az alapítványai közvetlenül segítettek a fidesz-vezetők politikai képzésében és a párt felfuttatásában, most viszont az egykori diákok szembefordultak a tanárral. Különösen ellentmondásos, hogy a magyar kormány az átláthatóságra hivatkozik, miközben a kormány működése évről évre átláthatatlanabb.

Akármit teszek, mindig csak egy migráns maradok – idézi a Reuters azt a guineai születésű magyar színészt, aki az Állampolgár című film főszereplőjét alakítja. A villamostvezetőként dolgozó férfi elmondta, hogy a kollégái és a környezete befogadta, de az állami idegenellenesség miatt esélytelen, hogy a bőrszíntől függetlenül egyszerűen csak magyarként élhessen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »