Szélsőségest hívott trianonozni a Csemadok

Szélsőségest hívott trianonozni a Csemadok

A Csemadok Nógrádi Területi Választmánya a Fülekpüspökiben október 4-ére szervezett Trianon-megemlékezésre az antiszemita és szélsőséges kijelentéseiről ismert Raffay Ernő magyar történészt hívta meg előadni.

Arra, hogy Raffay is a vendégek között szerepel, Agócs Attila (Híd), Fülek polgármestere hívta fel a figyelmet. Agócs a Facebook-bejegyzésében arról ír, nem érti, miért akarják a régióba importálni a történész szélsőséges gondolatait. Az eseményen a füleki Foncsik éneklőcsoport is fellépett volna.

Hírdetés

„Miután kiderült, kivel szerepelnének a gyermekeink – köztük a lányom is – egy »műsorban«, úgy döntöttünk a vmk igazgatónőjével (szülőként is érintett), hogy a Foncsik fenntartóiként lemondjuk a fellépést” – írja Agócs.

Az ügyben kerestük Galcsík Károlyt, az érintett Csemadok-szervezet titkárát, de hívásunkra nem reagált, SMS-ünkre sem válaszolt, ahogy a Csemadok országos elnöke, Bárdos Gyula sem.

Raffay a kilencvenes években az Antall-kormány honvédelmi államtitkára volt, ma pedig úgy látja, Csehszlovákia szétválásakor Magyarországnak katonailag le kellett volna rohannia Szlovákiát, hogy akár háború árán is visszaszerezze az egykori területeinek legalább egy részét. Raffay egyébként idén a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg augusztus 20-i alkalmából, ami miatt Szvák Gyula történész professzor tüntetőleg visszaadta az érdemrendet.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »