Szélsőséges izraeli telepesek meggyilkoltak egy palesztin fiatalt

Szélsőséges izraeli telepesek meggyilkoltak egy palesztin fiatalt

2024. 08. 16.

Csütörtök éjjel szélsőséges izraeli telepesek tucatjai megtámadták a Dzsit nevű palesztin falut Ciszjordániában, gyújtogattak és megöltek egy fiatal palesztin férfit – jelentették helyi források pénteken.

Biztonsági forrás szerint több mint száz szélsőséges telepes, közülük többen arcukat kendővel eltakarva, palesztinok otthonait és járműveit gyújtotta fel, agyonlőttek egy fiatal férfit, és megsebesítettek egy másik palesztint az éjszaka kitört zavargásokban a Náblusztól nyugatra fekvő Dzsit faluban.

Hírdetés

A telepesek köveket és Molotov-koktélokat dobáltak, és legalább négy házat és hat járművet felgyújtottak. A Palesztin Nemzeti Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint a 23 éves Rasíd Szedat vesztette életét, s egy másik palesztin civil életveszélyesen megsebesült.
Az izraeli hadsereg csapatokat küldött a helyszínre, akik a levegőbe leadott lövésekkel oszlatták fel a tömeget, és kivezették az izraelieket a faluból.

A megszálló izraeli hadsereg bejelentette, hogy közös vizsgálatot indítottak a rendőrséggel és a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal a palesztin férfi megölésének felderítésére.

MTI nyomán

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »