Szellemi lejtőn van a nyugatosított világ

Nemrég fogadták el New York államban azt a botrányos abortuszt liberalizáló törvényt, amelynek értelmében a kilencedik hónapban is el lehet végezni a magzatelhajtást. Az ECHO TV Háttérkép című műsorában Boros Imre közgazdász felháborodást fejezte ki ezzel kapcsolatban, hozzátette: abban lehet reménykedni, hogy ez a törvény eljut a Legfelsőbb Bíróságig és ott leszavazzák.

Bogár László közgazdász kiemelte: egy szellemi lejtőn van a nyugatosított világ, azonban mindenkinek erkölcsi kötelessége ezt lassítani.

Donald Trumpnak már a 2016-os választási kampány alatt volt egy olyan bejegyzése, hogy szerinte ez egy eszement, felháborító dolog és attól fél, ezt előbb utóbb keresztül fogják vinni – így írt a kilencedik hónapban elvégezhető abortuszról.

Boros Imre ezzel kapcsolatban elmondta: amúgy sem vagyunk abortuszhívők, de ez a döntés minden képzeletet felülmúl. Abban lehet reménykedni, hogy ez a törvény eljut a Legfelsőbb Bíróságig és ott leszavazzák.

Hírdetés

Bogár László hozzátette: II. János Pál pápa mondta erről, hogy ez a halál kultúrája. Az élet egyik a végén az abortusz másikon az eutanázia. Ez ugyanannak a folyamatnak a része, amiről már nyolc éve beszélünk, hogy
egy szellemi lejtőn van a nyugatosított világ. Azonban mindenkinek erkölcsi kötelessége lassítani a folyamatot – tette hozzá.

Szintén Donald Trump Twitter bejegyzéseiből tudjuk, hogy számos demokrata törvényhozó már üdvözölte is ezt a döntést, szerintük ennek már itt volt az ideje – jegyezte meg Bogár László.

Az abortuszpárti érvelés eddig úgy szólt: a magzat még nem ember. Ez volt a morális kiskapu amin keresztül el lehetett menekülni a felelősség alól. A kilencedik hónapban lévő magzat az egy tökéletesen kész ember. Most pedig a kilencedik hónapban, sőt, amikor megindul a szülés, még akkor is dönthet az abortusz mellett az anya.

A vendégek egyetértettek abban, hogy a folyamatot fékezni kell, ami pedig Magyarországot illeti, el kell indulni az ellenkező irányba.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »