Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! – 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése

Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! – 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése

„Na, csőváz” – szólt oda türelmetlenül egy 12 éves kislány a gyöngyöspatai Hegyalja út, vagyis a cigánysor egyik udvaráról, és becsukta a kaput. Így csak odakintről, a deresedő drótkerítés mellől fülelhettünk, mit szólnak az udvaron összegyűltek az iskolai szegregációs per újabb fordulatához. 444 zsidó blog tőlük elvárható irányultságú, de sokatmondó rövid mai riportjának a felütése Gyöngyöspatáról. Alább a folytatás, az alcímeket mi adtuk, ahogy a jól elkülöníthető (szegregálható) megjegyzéseket is.

Horváth László fideszes parlamenti képviselő csütörtökön jelentette be, hogy a Debreceni Ítélőtábla jogerős, másodfokú ítélete ellenére nem pénzben, hanem természetben, vagyis képzésekkel kárpótolnák azokat a romákat, akiket 2004 és 2017 közt elkülönítve oktattak a helyi általános iskolában. Ez többek közt azt jelentette, hogy külön emeleten és osztályokban kellett tanulniuk, nem vitték el őket osztálykirándulásra, nem vehettek részt az úszásoktatáson, és nem ugyanúgy tartották nekik a tanórákat, mint másoknak.

(Ez a beillesztő balliberális média vesszőparipája, sajnos a lovat a jogerős ítélet adja alájuk… Mészáros Tamás, az iskola szülői munkaközösségének egyébként lányát félig cigány osztályba járató elnöke  szerint nem volt szegregáció, az úszásoktatásos blöffre pedig ezt nyilatkozta: "Annyi igaz csak ebből, hogy aki nem vitt úszófelszerelést, törülközőt, papucsot, az nem úszhatott. Mégsem úszhat egy gyerek alsógatyában!” – a szerk.)

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek (CFCF) Alapítvány munkatársai szombatra hívták össze az érintetteket, hogy elmagyarázzák nekik, milyen lehetőségeik vannak most, és megkérdezzék őket, mit szólnak az ajánlathoz.

Keveslik a demokráciát a gyöngyöspatai analfabéta államtudósok

„De jó lenne GTA-zni inkább… San Andreasozni” – szólalt meg a kislány 10-20 perccel később, de valójában esze ágában sem volt bemenni játszani, hiszen az édesanyja arra kérte, figyeljen, nehogy akár egyetlen újságíró is bemerészkedjen az udvarra. „Fúj, nyilatkozik!” – kiáltott fel időnként, amikor beszédbe elegyedtünk egy-egy új érkezővel.

Gyöngyöspatán érezhetően bizalmatlanok a sajtóval szemben, sokan annak ellenére is gyanakodva méregettek minket, hogy a sokadik kérdésre is elmondtuk, nem a kormánymédiától jöttünk.

„Orbán Viktornak szívesen üzennék élő adásban” – kiáltotta oda egy férfi, másvalaki pedig, aki nem érintett az ügyben, de kíváncsi volt a fejleményekre, perceken át dohogott az utcán, hogyan történhetnek meg ilyen dolgok „egy demokráciában, az Európai Unióban”.

Hírdetés

Bár az összesen 99 millió forintos kártérítésről szóló ítélet már októberben megszületett, a kormány csak most, a fizetési határidő közeledtével aktivizálta magát a témában. A miniszterelnök először igazságtalannak nevezte, hogy „egy etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül”. Közben beindult az intenzív sorosozás, majd Orbán pénteken azzal tért vissza a témára, hogy „a magyar” sosem fogadja el, hogy valaki „pénzt kapjon a semmiért”.

A Horváth-féle ajánlat szerint a jogerősen megítélt összeg erejéig kínálnának a romáknak idegen nyelvi, informatikai, szakképesítést biztosító, valamint beilleszkedést, életvezetést és traumafeldolgozást segítő képzéseket.

Odafigyelnek, nehogy úgy érthető legyen a nyilatkozat, hogy képzést szeretnének

Ha bemenni nem is tudtunk, időnként azért megütötte a fülünket néhány foszlány. „Nekem nem kell természet, nekem pénz kell” – kiáltotta például egy nagyhangú férfi a gyűlésen, ahol végül mindenkinek két dologról kellett döntenie.

Először is arról, hogy hajlandóak-e egyáltalán tárgyalni az ügyről, másodszor arról, hogy kizárólag pénzben vagy természetben, esetleg mindkettőben elfogadnák-e a kártérítést. Az egy-másfél órás gyűlés végére mindenki arra jutott, hogy csakis pénzt fogadna el, mondta Farkas Lilla a CFCF munkatársa, igaz, egyelőre nem mindenki tett hivatalos nyilatkozatot. Néhányan még bizonytalankodnak, mások pedig el se tudtak menni a megbeszélésre, így ők csak később tudják aláírni a papírt. Farkas szerint azért is gondosan kell megfogalmazni ezt a nyilatkozatot, nehogy aztán a másik fél megtorpedózhassa a kártérítési végrehajtást azoknál, akik belemennek a tárgyalásokba.

„Mit tanuljanak már ennyi idősen? Ezek már huszonéves meg idősebb emberek, a pénzből legalább fel tudják újítani a fürdőszobát” – hallottuk két kamasz fiútól, akik a perben ugyan nem érintettek, de a kapuban ők is arra vigyáztak, nehogy bemenjünk az udvarra.

„Adunk még egy hetet nekik, hátha fejreállnak” – mondta a gyűlés után Berki Iván, akinek 21 éves lánya érintett a perben. „Utána megindítjuk a végrehajtást” – fogadkozott, ezt viszont a CFCF nem támogatja, hiszen a Kúria ítélete még hátravan, és egy számukra kedvezőtlen ítélet esetén több százezer forintot kellene visszafizetniük. Berki ennek ellenére eltökéltnek tűnt, azt mondta, van saját ügyvédje, aki segít neki a végrehajtás elindításában.

Szellemi holokausztozva gyűjtik a pénzt a kiccsaládok "megsegítésére"

A gyűlésen szóba került az is, hogy Polgár András szombaton ötmillió forintot ajánlott fel a gyöngyöspatai roma családok megsegítésére, a kártérítések előfinanszírozását elősegítő pénzalap létrehozására. Arról, hogy pontosan mi legyen a pénz sorsa, Csemer Géza, a helyi roma önkormányzat elnöke egyeztet majd Polgárral.

A felajánlásról szóló Facebook-poszt alatt néhányan további adományokat ígértek:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fandras.polgar.501%2Fposts%2F2948394545194936&width=480&show_text=true&height=285&appId

(Polgárnak, aki a "romákat integráló" Polgár Alapítvány alapítója, az egész Fb-oldalából ömlik a szélsőliberalizmus, ismerősök között Setét, Sztojka és Oláh, minden bizonnyal velük szokott együtt aggódni a cigányerőszak áldozataiért, főleg ha iskolákban szenvedik el azt a magyar gyerekek és tanárok… – a szerk.)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »