Széles Gábor eladja tévéjét, megtartja lapját

Széles Gábor eladja tévéjét, megtartja lapját

Fél éve tárgyal „több befektetői csoporttal” Széles Gábor az Echo TV eladásáról, ám döntés még nem született. A nagyvállalkozó mindezt a szintén általa birtokolt Magyar Hírlapnak adott (újabb) interjújában mondta el. Kijelentette: kizárólag olyan befektetőnek adja tovább a televíziót, aki annak „szellemiségét tovább fogja vinni”. Hogy mindez valószínűleg megvalósul majd, arra maga a tulajdonos utal közvetetten, amikor azt mondja, hogy utódjának kell biztosítania azt a hat-nyolcszázmillió forintos forrásbevonást, amelyből a csatornát technikailag tovább lehet fejleszteni.

A Népszava eközben úgy értesült: a mai Magyar Hírlap interjúban jelenti be Széles Gábor, hogy Liszkay Gábor, a Magyar Idők tulajdonosának az irányítása alá kerül az Echo TV. Széles ezzel szemben azt szögezte le, hogy a „balliberális média híresztelései ellenére”

Hírdetés

Liszkay Gábornak semmilyen szerepe nem lesz a megújuló Echo Tv-ben.

A tulajdonában lévő Magyar Hírlapról azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy az marad a tulajdonában. Széles úgy látja, az újság vezető pozícióban van az országos politikai napilapok között a jobboldalon. Igaz, a lap eladott példányszámáról 2014 óta nem érhetők el nyilvános, auditált adatok, az utolsó felméréskor 7 ezer példányt adtak el a sajtótermékből. A másik kormánypárti napilap, a Liszkay-féle Magyar Idők példányszámáról bő egy évvel ezelőtti indulása óta nincsen hiteles információ. (A Magyar Nemzetből naponta nagyjából 20 ezer darab fogy.)

Széles közölte azt is, amíg az Echo TV-vel kapcsolatos tárgyalásokat nem zárta le, az eladásról nem döntött, addig nem nyilatkozik, és semmilyen médiamegkeresésre nem válaszol a tárgyalások pillanatnyi állásáról. Előzékenyen megjegyezte viszont, hogy iparfejlesztéssel foglalkozó cégeiről, valamint idegenforgalmi, Zala megyei befektetéseiről – melyekről a rend kedvéért szintén kérdezte az alkalmazásában álló újságíró – egy külön, részletes interjúban szeretne majd nyilatkozni. A nagyvállalkozó ezt azzal indokolta a saját lapjának, hogy összetett témáról van szó.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »