Szél már nem akarja összefújni az ellenzéket, DK-s whiskey-re sem fáj többé a foguk

Szél már nem akarja összefújni az ellenzéket, DK-s whiskey-re sem fáj többé a foguk

Befejezi az eddigi, teljes ellenzéki együttműködést szorgalmazó kezdeményező munkát az LMP – ezt a párt társelnökei jelentették be délután.

A párt az elmúlt időszakban azért folytatott tárgyalásokat, hogy mind az MSZP-vel és szövetségeseivel, mind pedig a Jobbikkal egyezségre jutva egy-egy ellenzéki jelöltet találjanak mind a 106 egyéni választókörzetben. Ez azonban – ahogy előre sejteni lehetett – nem valósult meg. Vona Gábor, a Jobbik elnöke legutóbb éppen tegnap este mondott nemet, de a baloldalban sem volt meg a nyitottság a Jobbik irányába.

Szél Bernadett a Vona Gáborral hétfő este, egy benzinkúton folytatott megbeszéléséről elmondta: miután a Jobbik ragaszkodik ahhoz, hogy mind a 106 egyéni választókerületben saját jelöltet indítson el, ezért egyelőre nem jutottak közelebb ahhoz, hogy a kormányváltás érdekében megegyezést kössenek.

Hozzátette: egyedül a DK-val nem lát esélyt a megegyezésre, miután Gyurcsány Ferenc pártja nem enged abból, hogy a Jobbikkal semmilyen egyezségre sem hajlandó lépni. Így az LMP a DK-val lezártnak tekinti az egyeztetést.

„Az ellenzéki oldalon lévő párttömbök még nem értették meg a szavazók akaratát” – fogalmazott Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelem is azt mutatta meg, hogy minden, kormánnyal szemben álló pártnak együtt kell működnie.

Úgy tűnik azonban, hogy a párt ennek ellenére sem teljesen elzárkózó. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ugyanis arról beszélt, hogy ezek után is, ha valaki beszélni akar velük, akkor természetesen meghallgatják. „Ne vegyen arra mérget a Fidesz, hogy nem lesznek még meglepetések a választások előtt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte „továbbra sem kizártak a visszalépések”, bár a széles körű együttműködésnek lett volna értelme.

Hadházy Ákos leszögezte: „Ezt a választást a kormány nem tudja megnyerni, ezt csak az ellenzék tudja elveszteni.” Szerinte annak van csak értelme, ha széles körben történnek meg a visszalépések, ám egyes visszalépéseknek nincs sok értelmük.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos egyaránt hangsúlyozta, hogy bármi is történjen, a szavazáson való minél nagyobb részvétel a legfontosabb. Szél Bernadett arra is utalt, hogy ebben előző esti megbeszélésükön Vona Gáborral, a Jobbik elnökével is egyetértettek.

Hírdetés

Szél Bernadett Orbán Viktor március 15-i beszédére utalva hozzátette: ha Orbán a választáson győz, akkor április 8. után nagyon könnyen előfordulhat, hogy Magyarországon egyáltalán nem lesz ellenzék.

Molnár Csaba: nem célravezető az LMP döntése

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje „a mindent vagy semmit politikáját képviseli azzal, hogy lezártnak tekinti a tárgyalásokat az ellenzéki összefogásról” – reagált a Zoom.hu szerint az LMP bejelentésére Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke.

Úgy vélte, „a minél több, annál jobb politikája célravezetőbb, vagyis aki hajlandó együttműködni, azzal együtt is kell működni”.

Hadházy: az LMP-s jelölt hozta nyilvánosságra a leleplezőnek szánt felvételt

„Nagyon valószínű és sajnálatos – szégyellem is magam emiatt –, hogy Midi Melánia, az LMP jelöltje volt az, aki rögzítette a beszélgetést, és nyilvánosságra hozta” – mondta a Lánchíd Rádióban Hadházy Ákos, az LMP társelnöke annak kapcsán, hogy a kormánypárti Origó hétfőn közzétett egy titokban rögzített beszélgetést, amivel Farkas Gergelyt, a Jobbik kiskunhalasi jelöltjét próbálják leleplezni.

Hadházy hozzátette, vizsgálják, milyen körülmények között kerülhetett az Origóhoz a felvétel. Ezen az hallható, ahogy Farkas Midi Melániát, az LMP képviselőjelöltjét győzködi, lépjen vissza a javára, mert így nagyobb eséllyel győzhetne a kormánypárti jelölttel szemben.

(MNO nyomán)

Korábban írtuk: 

Benzinkúton ejtették meg a Szél-Vona találkozót – nem született paktum

Meghatóbb nem is lehetne: Vágó bocsánatot kért, Gyurcsány elfogadja, és visszavárja őket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »