Szél: ha nyerünk, nem lesz kormánya Magyarországnak

Április 8.-a után, ha győz az ellenzék, ezáltal legfeljebb egy “technikai koalíció” jöhet létre a baloldal és a Jobbik közt, annak érdekében, hogy újabb országgyűlési választásokat írjanak ki – mondta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje. A politikus egyértelművé tette; hónapokon át nem lesz kormánya Magyarországnak, ha győz az ellenzéki összefogás.

Az ATV-nek adott interjú során kiderült, hogy az ellenzéki pártok még a kormány leváltása érdekében sem tudnak együttműködni, ennek megfelelően el lehet képzelni, mit művelnének az országgal, ha mégis kormányra jutnak.

“Alapvetően az derült ki, hogy a szereplők egymás kárára akarják leginkább maximalizálni a szavazataikat” – mondta.

Európában nem egyedüli eset, amit a bevándorláspárti erők terveznek; a tavalyi német szövetségi választások ugyanilyen eredménnyel végződtek. A szeptember 24-i választások után a kisebb balliberális pártok a bevándorlással kapcsolatos követeléseik elutasítása miatt megakadályozták a koalíciós kormány létrehozását a konzervatív CDU párttal, miután több hónapon át időhúzást folytattak és ennek során özönlöttek a bevándorlók az országba.

A bevándorláspárti liberálisok stratégiájának eredményeként a választások után fél éven át nem alakult meg az új kormány, és az akkor második legnagyobb párt vezetője le kellett mondjon a kialakult helyzet miatt. A kaotikus helyzet közepette az egyik baloldali párt nyíltan hangoztatta, hogy a választások után nem feltétlen kell kormányt alakítani, mert szerintük egy országnak nincs szüksége kormányra.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »