Szél és Kunhalmi is kiosztotta a kormánypártokat

Szél és Kunhalmi is kiosztotta a kormánypártokat

Az önkormányzati dolgozók béremelése volt az egyik fő téma a parlament mai vitanapján. A kormánypárti politikusok rendre az MSZP-SZDSZ kormányokat hozták rossz példaként az ügyben, erre reagált az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Szél Bernadett szerint a választókat nem érdekli, hogy mit csináltak rosszul tíz évvel ezelőtt – ehelyett szerinte sokkal inkább égető kérdés az, hogy kapnak-e béremelést a közszolgák vagy nem.

Hírdetés

Államtitkár úr válaszoljon nekem arra a kérdésre, mit foglalkozik ezeknek az embereknek a nyolc évvel ezelőtt befejeződött kormányzásával? Kit érdekel? – ahogy szokták mondani. A választókat se nagyon, már elnézést kérek tisztelt képviselőtársaim, de ez engem a legkevésbé se érdekel. Engem az érdekel, hogy ezek az emberek fent a karzaton megkapják a béremelést – jelentette ki a képviselő.

A Fidesz-kormány a jelentős uniós források hátszelével sem volt képes megteremteni azt a gazdasági növekedést, amit az MSZP – vágott vissza a szocialisták országgyűlési képviselője.

Kunhami Ágnes úgy fogalmazott: két, a világgazdasági válságtól mentes korszak összehasonlításával ki lehet jelenteni, hogy a bal oldal vezette, 2003 és 2007 közötti időszak gazdasági növekedése jóval meghaladta a Fidesz-kormány alatti gazdasági fellendülést.

Nem csak az a mítosz tisztelt képviselőtársaim, hogy az országunk a saját lábán állna, de az az állítása sem állja meg a helyét, amit Varga Mihály és Orbán Viktor állít, miszerint hosszútávú fenntartható növekedési pályára állították volna a magyar gazdaságot. Mert még egyszer hangsúlyozom, jelentős európai uniós források mellett sem tudták produkálni azt, amit korábban egyébként Magyarország teljesíteni tudott. Sajnos elmondható, hogy a Fidesz kormányzása ebből a szempontból is elvesztegetett időszak Magyarország életében, messze nem hozzák ki azt ebből az országból, ami egyébként ebben az országban van – mondta Kunhalmi.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »