Szél Bernadett ocsmács kirohanása – Ezt nézzék meg!

Szél Bernadett ocsmács kirohanása – Ezt nézzék meg!

Szél Bernadett hódolt kedvenc hobbijának, ismét pert indított

Ezúttal a külügyminisztérium ellen indított pert Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Budapest-Belgrád vasúti beruházás ügyében.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a következőt írja:

Pert indítottam a külügyminisztérium ellen, mivel a Kínai Kommunista Párt kívánsága fontosabb volt Szíjjártó Péternek, mint a magyar adófizetők törvényes joga a kínai hitel részleteinek megismeréséhez. Április 26-án közérdekű adatkéréssel fordultam Varga Mihályhoz, amelyben kikértem a Budapest-Belgrád vasúti beruházás finanszírozásáról szóló, általa aláírt hitelszerződést.

A miniszter közel 3 hónap után válaszolt – kihasználva a veszélyhelyzetben akár 90 napra nyújtható válaszadási határidőt és bevárva a titkosítási törvény június 27-i hatályba lépését. A válaszban a törvényre – és Szíjjártó Péterre – hivatkozva megtagadta a szerződés kiadását.

Hírdetés

A törvény a külügyminiszterre bízta annak eldöntését, hogy kikérve a Kínai Népköztársaság Kormányának véleményét és mérlegelve Magyarország külpolitikai és külgazdasági érdekeit, kiadható-e a szerződés, vagy 10 évre titkos. Szíjjártó Péter ez utóbbi mellett döntött.

A kormány szerint tehát a magyar adófizetők nem kérdezhetnek, csak fizethetnek. Mivel a közpénzekre vonatkozó adatok közérdekű adatok, a kormánynak alkotmányos kötelessége kiadni a hitelszerződést. Most bírósághoz fordultam, hogy az adófizetők is megismerhessék a kínai hitel részleteit. Mivel álláspontom szerint a titkosításról szóló törvény vonatkozó része alkotmányellenes, arra is kértem a bíróságot, hogy kezdeményezze ennek alkotmánybírósági felülvizsgálatát.

MTI – OS – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »