Szél Bernadett kikéri a Soros-listát a titkosszolgálattól

Szél Bernadett kikéri a Soros-listát a titkosszolgálattól

Az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul Szél Bernadett, hogy megismerhesse Orbán Viktor sokat emlegetett, „Soros-zsoldosok” nevét tartalmazó listáját.

A miniszterelnök legutóbb nagypénteki rádióinterjújában beszélt arról, hogy a kormány figyeli és számon tartja a Soros György magyarországi ügynökeit.

„Orbán kétezres listáján vajon én hanyadik vagyok? (…) a kiiktatott Nemzetbiztonsági bizottság hiányában közvetlenül az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordulok, mert ha komolyan gondolják, amit a nevük jelent, ki kell adniuk a listát és tisztázniuk kell, pontosan milyen okból folytatják magyar állampolgárok tömeges megfigyelését. Orbán Viktor pedig, aki miniszterelnöki pozícióját láthatóan szűknek érezve valamiféle tábornoknak képzeli magát, a Soros-tervhez hasonlóan kap tőlem egy közérdekű adatkérést, aminek a hátuljára azt írom, hogy lesz még Magyarországon demokrácia- írta Facebook-bejegyzésében.

Az emlegetett Soros-lista miatt már feljelentést tett az Együtt kormányfő-jelöltje, Szigetvári Viktor – közleménye  szerint ugyanis az adatbázis építés kimeríti a különleges személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan, tiltott információgyűjtés büntetőjogi tényállását is.

Hírdetés

http://mno.hu/

Szél joggal feltételezheti, hogy ha létezik lista, azon a kormány őt is szerepelteti: vezető fideszes politikusai mára Soros jelöltjeinek nevezik a teljes ellenzéket, Szél Bernadettet pedig külön is előszeretettel Soros-ügynöközik le.

http://mno.hu/

A parlamenti nemzetbiztonsági bizottság működése gyakorlatilag azét állt le, mert a fideszes tagok Németh Szilárd vezetésével a Soros-veszélyre hivatkozva kihagyják az üléseket –

egy sor érzékeny témában így nem lehet kérdezni a titkosszolgálatok vezetőit, például a közel-keleti számlákra vándorló uniós források, Kósa Lajos 1300 milliárdos fogása, vagy éppen a kötvényes bűnözők ügye sem dolgozható fel.

A Fidesz fenyegetései pedig egyértelművé és határozottá váltak a választási kampány során: Orbán Viktor március 15-i beszédében a választások utáni jogi-politikai elégtétellel fenyegette meg kihívóit.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »