Székesfehérváron tartották a Budapesti Görögkatolikus Helynökség papcsaládjainak találkozóját

Székesfehérváron tartották a Budapesti Görögkatolikus Helynökség papcsaládjainak találkozóját

Augusztus 24-én tartották Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök részvételével a Budapesti Görögkatolikus Helynökség papcsaládjainak találkozóját Székesfehérváron.

A székesfehérvári a legfiatalabb szervezőlelkészség, így a találkozó lehetőséget adott, hogy a görögkatolikus papok és családjaik megismerjék a helyi közösséget.

Miután a résztvevők üdvözölték egymás a parókián, együtt nekivágtak a sóstói tanösvénynek, amely a nyugalom szigeteként ismert a város ölelésében, mindemellett fontos természetvédelmi terület.

Ezt követően meglátogatták a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központot, hogy közelebbről is megismerkedjenek az ott zajló nélkülözhetetlen munkával.

A délután a Jézus Szíve-templomban tartott vecsernyével folytatódott, ahol Kocsis Fülöp érsek-metropolitával és Spányi Antal megyéspüspökkel együtt imádkoztak a papcsaládok. 

Spányi Antal püspök Szent Bertalan életéből kiindulva tartott tanítást.

Hírdetés

Kocsis Fülöp prédikációjának központi motívuma természetesen a család volt. „A család megtartó erő, a család útmutató. Mennyire fontos, hogy a gyermekek családban nőjenek fel?” – tette fel a napjainkban nem is olyan egyértelműen megválaszolható kérdést az érsek.

Fontos hangsúlyozni, hogy a család olyan előnyöket ad az ember számára, melyet egész életében erőforrásként használhat. Ahogyan az érsek fogalmazott:

„Támogassuk, becsüljük, őrizzük meg a családokat! Nagy kincs, sugárzó erő, amely az egész társadalomra, Egyházra vetül.”

A tartalmas napot tartalmas vacsora zárta a Bányató étteremben.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »