Székesfehérváron rendezik meg a ciszterci öregdiák-konferenciát

Székesfehérváron rendezik meg a ciszterci öregdiák-konferenciát

Március 9-én rendezik meg a Budán, Egerben, Pécsett, illetve Székesfehérváron végzett ciszterci öregdiákok országos találkozóját, a Ciszterenciát Székesfehérváron – „Mindenhol összetartozunk!” mottóval –, arra utalva, hogy a hagyományok, a hit, a tudás, a lehetőségek, az emlékek áthidalják a földrajzi távolságot, és összetartó közösséggé kovácsolja a négy ciszterci gimnázium végzett diákjait.

Az országos találkozó lehetőség arra, hogy a ciszterci iskolák öregdiákjai megmutassák, milyen értékeket, tudást, lelkületet kaptak gimnáziumi éveik alatt, és az iskolapadból kikerülve hogyan sikerült kamatoztatni ezeket.

Mindamellett, hogy a Ciszterencia minőségi szakmai program, lehetőséget teremt új kapcsolatok, barátságok kialakítására és az új tervek, ötletek kibontakozására is.

Az egész napos rendezvényen 10–15 perces előadást tart többek között Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes és világbajnok vitorlázó, Bartók András biztonságpolitikai szakember, Cserkuthy Hanna divattervező és Kalmár Tibor médiaszakember. Szó esik majd divatról, sörfőzésről, vallásról, egészségről és az örök életről is.

A szervezők emellett színes szabadidős programokkal és kiállítással várják az érdeklődőket.

A 2024-es székesfehérvári Ciszterencia mottója – „Mindenhol összetartozunk!” – arra utal, hogy a hagyományok, a hit, a tudás, a lehetőségek, az emlékek áthidalják a földrajzi távolságot, és egy összetartó közösséggé kovácsolja a négy ciszterci gimnázium végzett diákjait.

Hírdetés

A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

További információ és részletes program a Ciszterencia honlapján és Facebook-oldalán.

A Ciszterencia a Magyar Ciszterci Diákok Szövetségének (MCDSZ) jelenlegi elnöke, Pólya Viktor kezdeményezésére született. A centenáriumát tavaly ünneplő MCDSZ 1989-ben alakult újjá, és 2012-ben Magyar Örökség díjjal tüntették ki. A szövetség jelenleg is azon dolgozik, hogy a helyi szervezetek számára segítséget nyújtson, értékes és átgondolt programokat kínáljon. Ezeket a célokat tartották szem előtt a korábban, 2016-ban (Buda) és 2019-ben (Pécs) megrendezett konferenciákon is, amelyeken előadást tartott Kovács András Péter, Sárosi Laura, Takács Bence Ervin és Mohay Bence is.

A fotók korábbi évek Ciszterenciáin készültek.

Forrás és fotó: ciszterencia.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »