Székelyudvarhely nem kér a Gyurcsány-koalíció jelöltjéből

Alább olvasható a polgármester Fb-bejegyzése:

Kedves Székelyudvarhelyiek!

Amint egy korábbi bejegyzésemből tudhatják, Márki-Zay Péter úr, Hódmezővásárhely polgármestere és jelenleg a magyarországi ellenzék összefogásának miniszterelnök-jelöltje, egy munkatársának közvetítésével arról tájékoztatott, hogy városunkba is ellátogatna.

Én Székelyudvarhely polgármestereként szívesen látok vendégül polgármestereket az Anyaországból, vagy a világ bármelyik tájáról, de Márki-Zay Péter úr polgármesterként eddig egyszer sem jelezte látogatási szándékát Székelyföldre. Ezért gondoltam úgy, hogy mostani látogatását az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként tenné, annál is inkább, mert erre utalást tettek a bejelentkező levélben is.

Én személy szerint semmilyen formában nem szerettem volna részt venni a magyarországi ellenzék összefogásának kampányában, miközben kétség nem fér hozzá, hogy ezt a látogatást Márki-Zay úr kampánycélokra használta volna.

Azért, hogy ne döntsek önkényesen, két nappal ezelőtt, több kommunikációs csatornán – így a közösségi oldalamon is – megkérdeztem a székelyudvarhelyiek véleményét erről.

Hírdetés

A válaszok túlnyomó többsége alapján úgy gondoljuk, hogy Székelyudvarhely nem kell részt vegyen semmilyen formában a Márki-Zay Péter úr és az anyaországi ellenzék kampányában.

Egyes – ezzel kapcsolatosan megjelenő- cikkekben felmerült az a költői kérdés, hogy „ezek szerint Gálfi nem Magyarország mindenkori kormányával szeretne kapcsolatot ápolni, hanem csak a jelenlegi Fidesz-kormánnyal?” Ebben van némi szándékos csúsztatás, hiszen egy jelölt még távolról sem kormányfő. Én azt gondolom, hogy egy határon túli magyar polgármesternek jó kapcsolatot kell ápolnia a mindenkori Magyar Kormánnyal, ugyanakkor nem gondolom, hogy részt kell vennünk a jelenlegi ellenzéki jelöltek kampányában. Ne tévesszük össze a jelölteket a kormányfővel, vagy a kormány tagjaival. A kettő nem ugyanaz. Az pedig végképp elszomorító lenne, ha egy miniszterelnök Magyarországon, függetlenül attól, hogy melyik oldalt képviseli, attól tenné függővé a határon túli magyarokkal való kapcsolatának minőségét, hogy részt vettünk-e, vagy nem a korábbi kampányában.

Köszönöm mindazoknak, akik a feltett kérdésemre válaszoltak.

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy egy idő után magyarországi „ellenzékiek” százainak mocskolódó felületévé vált a bejegyzésem alatti hozzászólási felület és mivel már nem a feltett kérdésről szóltak a hozzászólások, valamint már többségében nem a székelyudvarhelyiek nyilvánítottak véleményt (pedig ezennel kizárólag őket kérdeztem), töröltem az akkori bejegyzést.

Tisztelettel szeretném tájékoztatni Székelyudvarhely lakóit, hogy tegnap válaszlevélben tájékoztattam Márki-Zay Péter urat (illetve azt a munkatársát, akinek közvetítésével üzent nekem), hogy nem szeretnénk részt venni az anyaországi ellenzék kampányában semmilyen módon.

Gálfi Árpád polgármester


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »