„Székelyföldön mészárlások lesznek”

Ha autonómia lesz, tömegsírok is lesznek. A magyarok bosszút állnak majd a románokon.

Romániában újra kampány van, és ez sosem jelent jót az ott élő magyar kisebbségnek. Bár az új államfő megválasztásáig még két hónap van hátra, magyarellenes incidensekből ezúttal sincs hiány

Hétfőn arról olvashattunk, hogy egy 19 éves bálványosváraljai srácot egy keresztelőről érkező részeg pópa (!) kis híján agyonrugdosott, mondván az „nem román és nem elég hazafi”. Miközben a kiérkező rendőrök az autóba próbálták tuszkolni a túlbuzgó papot, az „feketemisével” fenyegette meg elfogóit. (A pópának a legutóbbi hírek szerint érseki utasításra egy hónapra kolostorba kell vonulnia és ott bűnei bocsánatáért imádkoznia.)

Hírdetés

Ma került nyilvánosságra, hogy az ActiveWatch nevű jogvédő szervezet feljelentést tesz a B1TV szerkesztője, Radu Banciu ellen, aki egy székelyföldi autonómiájáról szóló műsorában apokaliptikus képet festett a székelyek esetleges önrendelkezésének következményeiről. Már az is jellemző, hogy az esetet nem az erdélyi magyar média, hanem egy román hatóság szúrta ki, arról már nem is beszélve, hogy a vegytiszta magyarellenes uszítás várhatóan mekkora teret fog kapni a kisebbségekkel szembeni diszkriminációra más esetben oly érzékeny és empatikus magyarországi sajtóban.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »