Székely János újra a cigány autonómiáról beszélt – a Momentum segít nekik?

Székely János újra a cigány autonómiáról beszélt – a Momentum segít nekik?

Székely János szombathelyi püspök egy, a 168 Órának adott interjúban újra a cigány autonómiáról, legalábbis az afelé vezető útról beszélt. Nem először tette már ezt, s egy korábbi alkalommal is lejegyeztem már gondolataimat erről.

Itt megint csak az a helyzet áll fent, hogy a püspök úrral ugyanarra az álláspontra jutunk, holott igencsak eltérő talajról közelítjük. Ezért most fókuszáljunk is inkább arra, ami jelen esetben fontos. Például az, hogy ő maga jelenti ki, Magyarországnak jelenleg 9%-a cigány, és szerinte ez a szám a jövőben jelentősen növekedni fog.

Ezzel – sajnos – nehéz vitába szállni.

A püspök úr szerint az jelenti a további problémát, hogy lényegében hasonló a helyzet, mint Trianon előtt, magyarán egy tömbben, határ mentén él egy jelentős kisebbség, mely úgy érzi, ebben az országban nem találja meg számításait, majd hozzáteszi, a határ túloldalán, Szlovákiában is ugyanez a helyzet, így könnyen felvetődhet a „roma ország” gondolata. Mert hát ők „úgy érzik”, velük nem foglalkoznak eleget.

Persze azzal magyaráz mindent, hogy a rendszerváltás után a hazai cigányság nagy része elveszítette munkahelyét, ezért a szegénység az oka minden bajnak. Arról sajnos már mélyen hallgat, „integráció” címén hány és hány milliárdot „öntöttek a Dunába”, mit sem ért. De arról sem szól a fáma, az ún. „liberális jogvédők” hogy vitték el teljesen fals irányba a magyar-cigány együttélés kérdéskörét, mikor is felmentést adtak számukra minden felelősségvállalás alól.

Én azt gondolom, ennek kimondása volna az első és legfontosabb lépése annak, hogy bármi is elindulhasson.

Székely János szó szerint a következőt mondja, mikor megkérdezik tőle, hogy kapcsolódik ide Trianon:

A többségi társadalom megint érzéketlenül figyeli egy nagy népcsoport sorsát.

Ennek mindannyiunk tudjuk, mi az oka, hozzátéve azt, nincs szó érzéketlenségről. Arról viszont nagyon is, hogy a többségi társadalomhoz tartozó rétegek naponta tapasztalják, milyen viselkedéssel bír ez a „nagy népcsoport”, hogyan teszi környezete életét pokollá, hogy a magyar kriminalisztikában e „nagy népcsoport” a súlyosan életellenes bűnök zászlóshajója. Amikor egy zacskó nápolyiért vernek agyon idős magyar embereket, akkor a szegénység semmiképpen sem lehet felmentő körülmény. Főleg nem akkor, ha az a valóságban nem is létezik, mint például Marian Cozma gyilkosainál, akik luxusautókkal furikáztak.

Hírdetés

És, bármennyire is jóindulattal, őszinte szándékkal viseltetik Székely püspök úr, azt gondolom, valós keresztény tanítás, hogy nem csak irgalmat, de az igazság erejét is gyakorolnunk kell.

Tehát kimondani, mi ennek az elmérgesedett helyzetnek a gyökere.

Az már csak hab a tortán, ahogy mondani szokás, mint gyöngytyúk a takonyra, úgy csapott le Kamarás István Opre Roma nevezetű pártja a Székely-interjúra. A virtuális térben „lobogtatták”, elégedetten csettintettek Facebook-oldalukon: igen, ez a beszéd!

Adjuk át nekik szót, ezt írják:

Kamarás István történész, politológus az Opre Roma Párt elnöke már évekkel ezelőtt beszélt a többségi társadalom (elitjének) nemtörődömségéből, előítéletességéből fakadó roma területi autonómia szükségszerűségéről! Ezért elnök urat anno sok nemtelen támadás érte! Most, ebben a cikkben egy püspök igazolja vissza azt, hogy anno Kamarás Úr és pártja jól mérte fel a hazai cigányság helyzetét!

Több alkalommal is hangot adtam már véleményemnek, mellyel nyilván sokan vagyunk így, hogy akkor válik veszélyessé az egész, tekintve, hogy Kamarásék egyedül még egy disznóólat sem tudnának üzemeltetni, ha valamely politikai erő beáll a kezdeményezés mögé. Tovább böngészve Facebook-oldalukat, igazán nagy „meglepetésemre” egy kerekasztal beszélgetés keretén belül már ott is mutatnak a Momentum arcai mellettük.

Ugyanis vegyük szemügyre az alábbi fotót:

Előtérben Gér Mihály főszervező, Kamarás István, Nagy Blanka, a Momentum politikusa, Martin József Péter a Transzparency International igazgatója, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja.

Ha már úgy alakult, hogy ily’ sok állatos hasonlat jött ki tollam alól, miközben fogalmaztam soraimat, mint a gyöngytyúk és disznó, ezekkel a „tiszteletre méltó” résztvevőkkel inkább csak a gyöngytyúkhoz tartozó, fentebb említett orrváladék gyarapodott. Természetesen csak jelképes értelemben, nehogy valaki a szívére vegye.

Viszont azért, ahogyan korábbi, Székely Jánosról írt cikkemet is zártam, mikor ugyanerről beszélt, stílszerűen csakis akképpen zárhatom soraim ezúttal is.

Álláspontunk pedig továbbra is következetes és kemény: Magyarországon nem lesz cigányautonómia. Pont.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »