Szégyen, de ezúttal a rácok mutatnak példát: „Szerbiának senki sem parancsolhat, nem lesz szankció az oroszok ellen”

Szégyen, de ezúttal a rácok mutatnak példát: „Szerbiának senki sem parancsolhat, nem lesz szankció az oroszok ellen”

A szerb miniszterelnök szerint országa nem fog bevezetni szankciókat Oroszország ellen, és senki sem parancsolhatja meg Belgrádnak, hogy „rombolja szét” jó kapcsolatait Moszkvával.

Aleksandr Vucic a TASZSZ hírügynökségben szerdán megjelent interjúban beszélt erről. Abból az alkalomból nyilatkozott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön részt vesz Belgrád „felszabadításának” 70. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

„Szerbiának senki sem parancsolhatja meg, hogy rombolja szét kapcsolatait az Orosz Föderációval” – szögezte le Vucic. Kifejtette, hogy a „szerb és az orosz nép nagyon közel áll egymáshoz”, történelmi, kulturális és vallási szálak kötik össze, sok közös projektjük van, és Szerbia be akarja csalogatni az orosz befektetőket.

Hírdetés

„Szerbia szabad és független ország, európai úton jár, de nem vezetett be és nem is fog bevezetni semmilyen szankciókat Oroszország ellen” – mondta Vucic. A miniszterelnök kijelentette, hogy ő „racionális ember”, így próbálja vezetni a szerb kormányt, mindent megtéve azért, ami a legjobb az országának.

„Nem titkolom az orosz partnereink előtt, hogy az európai utat követjük” – mondta a kormányfő, és megjegyezte, hogy sosem érzett nyomásgyakorlást Oroszország részéről.

Az Európai Unió neheztelése ellenére Szerbia meghívta az orosz elnököt a Belgrád „felszabadításának” 70. évfordulója alkalmából szervezett csütörtöki ünnepségre, amelyen Vlagyimir Putyin beszédet is mond. Vucic az interjúban ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy Belgrád a Vörös Hadsereg „hatalmas támogatásának” köszönhetően „szabadult fel”, és ez Szerbia történelmének egyik legjelentősebb győzelme volt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »